Kino Reginassa on näytillä esineitä Klaus Suhosen James Bond -kokoelmasta, liittyen elokuviin Erittäin salainen (For Your Eyes Only) ja Octopussy, jotka molemmat esitettiin Erittäin salainen 1980-luku -teemasarjan yhteydessä.

Suhosen James Bond -kokoelmassa on ostettuja sekä itsetehtyjä ”elokuva-propseja”, jotka keskittyvät vahvasti Roger Mooren aikakauteen. Esilllä oleva “ATAC” -laite on tarkka kopio elokuvassa näkyvästä laitteesta, jolla koordinoitiin brittien sukellusveneitä. Laitteen osien tunnistamiset sekä hankkimiset onnistuivat maailmanlaajuisen James Bond keräilijäyhteisön avulla. Suhonen onnistui myös saamaan Julian Gloverin (elokuvan pahis Aris Kristatos) nimikirjoituksen laitteen takaosaan.

Octopussyssä näkyvä lennokki, “sirkkeli-jojo” sekä väkipyssy ovat myös Suhosen itse tekemiä. Salaiset dokumentit ovat tanskalaisen keräilijän Henrik Abelin tekemiä. Hauskaa dokumenteissa on se, että elokuvissa vilahtavissa salaisissa kansioissa ei näy ollenkaan näin paljon dokumentteja, ja Abel onkin itse miettinyt mitä dokumentteja salaisissa kansioissa mahdollisesti olisi ollut. Tarinoiden puuttuvien osien täydentäminen on myös hauska osa keräilyä ja propsien tekemistä.

Suhosen kotikokoelmissa on myös aitoja elokuvapropseja sekä esimerkiksi For Your Eyes Only -elokuvaan tehty “crew jacket” – takki jonka rintaa komistaa 007 -logon lisäksi Lotus -logo, sekä Julian Gloverin nimi. Takin sisäpuolelle Suhonen on saanut niin Gloverin kuin Roger Moorenkin nimikirjoitukset.

Lisää tietoa Suhosen Bond-kokoelmasta löytyy YouTube -kanavalta From Finland With Love.

Erittäin salainen 1980-luku -teemasarja jatkuu Kino Reginassa maaliskuun alkuun saakka.