KIVIKASVOT: KULTA-AIKA 1980-1995 (2022)

Ohjaaja
Ismo Sajakorpi & Vesa Nuotio
Henkilöt
Ismo Sajakorpi, Ilkka Hemming sekä Vesa Nuotio 
Maa
Suomi
Kesto
120 min
Teemat
Lisätieto
Musiikkien sovitukset ja johto kapellimestarit Pentti Lasanen, Georg de Godzinsky & Antti Hyvärinen. Käsikirjoitukset Ismo Sajakorpi.

Kivikasvot esittelevät Reginan yleisölle kaksituntisessa ohjelmassa tiivistelmiä ”Kulta-ajan” parhaista ohjelmista. Näitä ovat mm. Maitonaama – gansterimusikaali 20-luvun Amerikasta, Kulkurin farssi -epäsäätyinen melodraama, Rasputin – siperialainen rapsodia, Lepakkolinna – vampyyrioperetti Transylvaniasta, Hunajaloukku – komedia testosteronin vaaroista sekä Montreux -komediat The Stoneface Show ja Mice and Machos.

Tervetulomusikkia elokuvasävelin tarjoavat Kimmo Leppälä (klarinetti), Ilkka Leppälä (kontrabasso) sekä Robert de Godzinsky (piano). Tapahtuma toteutetaan yhdessä KAVIn Radio- ja televisioarkiston kanssa.

Kivikasvot Kulta-aika 135 min. Vapaa pääsy. Liput lunastettava ennakkoon. Salin ovet avautuvat 12.30. 

Kivikasvot ovat suomalaisen viihteen ikoni ja laatumerkki, joilla takanaan on 50 vuotta viihdetaiteilijoiden eturivissä. Matti ”Fredi” Siitonen, ”Jori” Dolivo, Ilkka Hemming sekä Ismo ”Saja” Sajakorpi aloittivat yhteisen taipaleen kesällä 1965 RUK:n kurssin 118 viihdyttäjinä. Matka jatkui Musiikki-Fazerin levyartisteina, MTV:n show-tähtinä, yökerhorevyiden artisteina sekä musiikkiteatterin tekijöinä ja konsertoivina viihdetaiteilijoina.

TV-KAUSI I ( 1969 – 1975 )

Monitaitoinen lauluyhtye ja show-ryhmä suunnitteli, kirjoitti ja osin ohjasi show-ohjelmansa, joita syntyi yli 50. Kivikasvojen ensimmäinen, kuusi vuotta kestänyt kausi MTV:ssä (1969-1975), huipentui 1973, kun he nousivat Suomen katsotuimmaksi viihdeohjelmaksi. Kivikasvot show´ta ja sen riemukkaita ”Ohukainen & Paksukainen” -imitaatioita katsoi yli 2,5 miljoonaa katsojaa.

TV-KAUSI II ( 1980 – 1985 )

Kun Kivikasvot 1980 palasivat tv-ruutuun, olivat he kypsyneet vaativampiin ohjelmamuotoihin. Sajakorpi oli kokenut käsikirjoittaja ja filmiohjaaja, Dolivo valmis teatteriohjaaja ja kolmantena ammattilaisena mukaan tv-toteutukseen tuli ohjaaja Vesa Nuotio. Kivikasvot toivat tullessaan suomalaiseen tv-viihteeseen suurimuotoiset, elokuvalliset musiikkinäytelmät, jotka olivat uutta ja jotka jäivät genren uniikeiksi edustajiksi. Musiikin noihin komediallisiin elokuvapastisseihin sovittivat ja johtivat Pentti Lasanen sekä Georg de Godzinsky.

TV-KAUSI III (1993 – 1996)

90-luvun ohjelmissaan Kivikasvot yhdistivät estradishown, komediasarjan ja popmusiikki-imitaatiot. He tekivät MTV:lle myös kaksi slapstick-komediaa Montreux´n Kultaisen Ruusun festivaaleille Sveitsiin 1993 ja 1995. Vuonna 1996 Kivikasvot juhlivat studiolla kahtakymmentä viittä MTV-vuottaan kaksituntisella ohjelmalla Koko Illan Ilotulitus ,joka oli myös heidän jäähyväisohjelmansa.