TEX AVERY: KOKO PERHEEN TURPAKÄRÄJÄT

Ohjaaja
Tex Avery
Maa
USA
Tekstitys
suom. tekstit
Kesto
65 min
Teemat
Kopiotieto
KAVI 35 mm
Ikäraja

*Koulujen päättymistä juhlistavassa, anarkistisessa perhenäytöksessä uusitaan tekstitettyinä muiden Tex-koosteiden remakimmat palat, ja heitetään kehiin pari tuoretta lisäystä. Lätty lätisee mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla, kun Lurpat ja kumppanit päästetään kesälaitumille!

Näytöksen elokuvat:
Cock-A-Doodle Dog (1950)
Garden Gopher (1950)
The Counterfeit Cat (1949)
Deputy Droopy (1954)
Doggone Tired (1948)
Lucky Ducky (1948)
Bad Luck Blackie (1948)
Magical Maestro (1951)
Señor Droopy (1948)

***

Cock-A-Doodle Dog

Spike-koira tekee kaikkensa estääkseen kukkoa kiekumasta.

Garden Gopher

Spike yrittää päästä eroon puutarhan maaoravasta.

Counterfeit Cat

Kissa iskee silmänsä kanarialintuun, mutta päästäkseen vahtikoiran ohi sen on naamioidut-tava naapurin koiraksi.

Deputy Droopy

Kassakaappi on ryöstettävä ääntä päästämättä, ja roistojen on rynnättävä lähikukkulalle kiljumaan Lurpan asettaessa heille ansaksi milloin kuuman poran, milloin ravun, milloin pommin. Lopulta huutoja ja pommeja kuljettavat satametriset kielet, vaihdetut päät ja päättömät ruumiit.

Doggone Tired

Virkaintoinen koira komennetaan varhain nukkumaan, jotta se jaksaisi metsästää jänistä heti aamutuimaan, mutta jänis tuhoaa koiran yöunen toinen toistaan mielikuvituksellisemmilla tempuilla.

Lucky Ducky

Ränkättävät sorsat ilkkuvat metsästäjiä ja esittävät musikaalinumeroita viime hetkeen saakka ennen metsästyskauden alkua. Takaa-ajo, jossa fysiikan ja logiikan lait kumotaan, on Averyn huippusaavutuksia. Kiireisimmässä vaiheessa sinkoudutaan Technicolor-rajan ohi mykkään, mustavalkoiseen maisemaan.

Bad Luck Blackie

Tanssiva musta kissa tulee bulldogin vainoaman kissanpennun avuksi. Jättikoira puhkeaa sadistiseen nauruun virittäessään ansojaan, mutta lankeaa niihin itse mustan kissan tanssiessa ohi. Huonon onnen eskalaatio päättyy taivaalta tippuvaan laivaan.

The Magical Maestro

Hylätty taikuri kostaa esiintyjälle kutsumattomilla kaniineilla ja muuttamalla tämän ballerinaksi, intiaaniksi, laulavaksi lehmipojaksi ja Carmen Mirandaksi.

Señor Droopy

Härkätaistelu Chili Bowlissa, matadoreina Lurppa ja Susi. Härkä ei valitettavasti ymmärrä lainkaan pelin sääntöjä, mutta voittajaa odottaa tulisen señoritan syleily – tätä tulkitsee oikea näyttelijätär, Lina Romay.

– Antti Alanen