TOVE JANSSON, EDELLÄKÄVIJÄ -SEMINAARI

Teemat
Lisätieto
vapaa pääsy

Ke 9.9. klo 12–16.30 Kino Reginassa, vapaa pääsy. Huom! Vapaaliput on lunastettava etukäteen verkosta tai Kino Reginan kassalta. Maks. 3 lippua / asiakas.

 

Huom! Seminaari striimattiin, ja tallenne lähetyksestä löytyy Kino Reginan Facebook-sivuilta. Seminaarin ensimmäinen osuus, joka sisältää elokuvanäytöksen ja siihen liittyvän puheenvuoron, eivät tekijänoikeussyistä sisälly livelähetykseen, kuten eivät myöskään Sirke Happosen näyttämä tekijänoikeussuojattu kuvamateriaali. Lähetys starttaa taidehistorioitsija Tuula Karjalaisen puheenvuorosta.

Oodin ja KAVIn yhteisessä seminaarissa kuullaan eturivin Tove-tutkijoita ja -tuntijoita. Seminaarin aloittaa ilmaisnäytös Kanerva Cederströmin ohjaamasta dokumenttielokuvasta Matkalla Toven kanssa (1993), joka koostuu Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän maailmanympärysmatkallaan kuvaamasta kaitafilmimateriaalista. Ohjaajat Kanerva Cederström ja Riikka Tanner kertovat näytöksen yhteydessä muistojaan Tove Janssonin kanssa työskentelystä.

Tove Janssonista taiteilijana kuullaan taidehistorioitsija Tuula Karjalaiselta, ja muumien maailmaan johdattaa tutkija Sirke Happonen. Seminaarin päättää paneelikeskustelu, jossa syksyllä 2020 ensi-iltansa saavan Tove-elokuvan pääosanäyttelijä Alma Pöysti ja Tuula Karjalainen keskustelevat Tove Janssonista kulttuuritoimittaja Jani Tanskasen johdolla.

Seminaarin ohjelma:

Klo 12.00 Alkusanat
klo 12.10 Elokuva: Matkalla Toven kanssa (1993)
klo 13.10 Keskustelu Kanerva Cederstömin & Riikka Tannerin kanssa
klo 13.30 Puhujana Tuula Karjalainen
klo 14.30 Puhujana Sirke Happonen
klo 15.40 Paneelikeskustelussa Alma Pöysti ja Tuula Karjalainen, vetäjänä kulttuuritoimittaja Jani Tanskanen.
klo 16.30 seminaari päättyy

Tapahtumassa noudatetaan turvavälejä. 250-paikkaiseen saliin otetaan vain 70 henkeä, ja istumisjärjestyksessä noudatetaan Kino Reginan yleistä ohjeistusta: istutaan joka neljännelle penkille, eikä suoraan kenenkään eteen tai taakse. Kino Reginassa ja Oodissa kiinnitetään erityishuomiota tilojen puhtauteen, ja käsidesiä on saatavilla sekä teatterin aulassa että muualla Oodissa. Suojautumista voi tehostaa käyttämällä kasvomaskia.

Huom! Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta sisään pääsee vain etukäteen lunastetulla vapaalipulla. Kehotamme lunastamaan lipun hyvissä ajoin etukäteen Kino Reginan verkkokaupasta tai Kino Reginan lipunmyyntitiskiltä teatterin aukioloaikoina. Näin vältämme ruuhkan aulassa tai lippuluukulla ennen seminaaria.

Tapahtuma Facebookissa.