EIJA-LIISA AHTILA II: Rakkaus on aarre (2002)

Ohjaaja
Eija-Liisa Ahtila
Maa
Suomi
Tekstitys
English subtitles
Kesto
54
Teemat
Kopiotieto
DCP
Lisätieto
Rakkaus on aarre / Love is a Treasure (FI 2002)

Elokuva psykoosiin sairastuneiden naisten maailmasta koostuu viidestä episodista, joista kukin kertoo yhden naisen tarinan. Liikkuvan kuvan intensiteetti on poikkeuksellinen, huippunäyttelijöiden psyykkinen lataus tavaton.

***

Rakkaus on aarre on elokuva psykoosiin sairastuneiden naisten maailmasta. Se koostuu viidestä episodista, joista jokainen kertoo yhden naisen tarinan. Episodit pohjautuvat tutkimustyöhön ja haastatteluihin, mutta tarinat ja dialogi ovat fiktiota, yhdistelmiä eri elementeistä. Elokuvan näyttää järjestyneen mielen ja hajonneen mielen yhtäläisyyksiä: siitä, miten mieli toimii ja kehittää ratkaisuja oudoissa tilanteissa.

Ensimmäisessä tarinassa nainen on vetäytynyt sängyn alle, koska se on ainoa turvallinen paikka huoneessa, kun tappajat tulevat käytävästä. Toisessa episodissa teini-ikäisestä tytöstä tulee maailman äänihygieniaa kontrolloivien ufojen assistentti. Kolmannessa episodissa nainen konttaa sillan yli, koska muistikuvat menneistä tapahtumista uhkaavat hänen tasapainoaan. Neljännessä osassa viha ottaa tuulen muodon ja alkaa raivota naisen asunnossa. Viimeisessä episodissa nainen kuulee talossaan ääniä muista paikoista. Pimentämällä ikkunat mustalla kankaalla hän sulkee kuvat pois voidakseen olla siellä, missä äänet ovat.

– 2002 Crystal Eye / Kristallisilmä Oy – Mika Taanila 4.5.2007