LOUD SILENTS: TABU X TEHO MAJAMÄKI & VEERA NEVA (1931)

Tabu
Ohjaaja
F. W. Murnau, Robert J. Flaherty
Henkilöt
Reri, Matahi, Hitu, Jean
Maa
USA
Tekstitys
suom. välitekstit / mellantexter på svenska
Kesto
78 min
Teemat
Kopiotieto
KAVI 35 mm
Lisätieto
liput 15 € / 12 € (klubikortilla) / Loud Silents -passi 70 € / 60 € (klubikortilla)
Ikäraja

Bora Boran paratiisisaarille sijoittuva Tabu: A Story of the South Seas on kahden elokuvataiteen mestarin yhteisprojekti. Dokumenttielokuvan isä Robert Flaherty ja saksalaisen kuvakerronnan uudistaja F. W. Murnau lyöttäytyivät yhteen Murnaun lähdettyä Foxin studioilta.

Paperilla täydelliseen projektiin kätkeytyy kuitenkin tragedia. Flaherty jätti yhteisen projektin kesken ja antoi Murnaun viimeistellä elokuvan. Murnau ei koskaan saanut nauttia elokuvansa suosiosta, sillä hän kuoli ensi-iltaa edeltävällä viikolla auto-onnettomuudessa. Traagisesta kohtalosta huolimatta jälkipolville on säilynyt klassikko, joka kuvaa samettisin kuvin rakastavaisten onnea ja paratiisin menetystä.

Kanoottien rytmiä ja palmujen havinaa luovat perkussiotaiteilija Teho Majamäki ja saksofonisti Veera Neva. Majamäen ensimmäinen tunnettu projekti oli joensuulainen punkyhtye HC Andersen, minkä lisäksi hän on tehnyt rokkia, jazzia ja klassista musiikkia. Majamäki on säveltänyt musiikkia myös tv-sarjoihin ja mykkäelokuviin.

”Musiikki on minulle niin visuaalista, että sinfoniabändissäkin unohdin joskus soittaa, kun aloin nähdä kuvia mielessäni. Piti lopettaa sinfiskeikat, koska unohduin kuuntelemaan musaa silloin, kun olisi pitänyt laskea taukoja”, Majamäki kuvaili Riffi-mediassa vuonna 2015.

Majamäki on myös ollut Ismo Alangon ja Tapani Rinteen luottomuusikko. Hän on soittanut muun muassa Ismo Alanko Säätiössä ja duona Ismo Alanko Teholla -projektissa. Majamäen pääsoittimet ovat marimba ja vibrafoni, mutta soitinarsenaali kattaa mittavan määrän instrumentteja Intiasta Afrikan maihin. Majamäki toteuttaa säestyksen saksofonia, omaa ääntään ja syntetisaattoreita hyödyntävän Veera Nevan kanssa, jonka musiikissa yhdistyvät mm. ambient, elektroakustinen musiikki, äänimaisemat, nykymusiikki ja moniääninen laulumusiikki kerrosten rakentuessa efektien ja looppereiden avulla. Neva on työskennellyt laajasti monenlaisten poikkitaiteellisten projektien parissa.

Liput näytöksiin 15 € / 12 € (klubikortilla).
Näe kaikki festivaalinäytökset edullisesti Loud Silents -passilla yhteishintaan 70 € / 55 € (klubikortilla).

Huom! Liput yksittäisiin näytöksiin tulee lunastaa Loud Silents -passilla viimeistään 30 min ennen näytöstä joko verkkokaupasta (passin koodilla) tai Kino Reginan lipputiskiltä. Passeja on myynnissä rajoitettu määrä.