LOUD SILENTS: THE JOKER X MATIAS TYNI TRIO (1928)

Jokeren
Ohjaaja
Georg Jacoby
Henkilöt
Gabriel Gabrio, Renée Héribel, Elga Brink, Henry Edwards
Maa
Tanska/Saksa
Tekstitys
Välitekstit tanskaksi/English subtitles
Kesto
101 min
Teemat
Kopiotieto
DCP
Lisätieto
liput 15 € / 12 € (klubikortilla) / Loud Silents -passi 70 € / 60 € (klubikortilla)
Ikäraja

Viime vuosien yksi hurmaavimmista mykkäelokuvalöydöistä on ollut tanskalainen The Joker (Jokeren, 1928). Aikoinaan Nordisk Films Kompagnin tuottama elokuva oli äärimmäisen kansainvälinen tuotanto Bond-elokuvien hengessä: tanskalaisen tuotantoyhtiön ja saksalaisen ohjaajan englantilaisesta näytelmästä Ranskaan sijoitettu elokuva oli yhtiön kalliimpia. Nordisk ajautui vuosi The Jokerin ensi-illan jälkeen konkurssiin, minkä jälkeen yhtiö keskittyi äänielokuviin. Sekamelskassa The Joker hautautui uusien elokuvien alle ja jäi unohduksiin 90 vuodeksi, kunnes tuliterä restaurointi toi sen viime vuonna jälleen yleisöjen eteen.

Ranskan Rivieran karnevaaleille sijoittuvassa romanttisessa komediassa on loistavasti juonenkäänteitä ja pilke silmäkulmassa. Keväisen ilonpidon särkee yllättävä auto-onnettomuus. Tapahtuma toimii katalysaattorina sekä monimutkaiselle rakkaustarinalle että muodikkaan huijarin ja ”Jokerina” tunnetun nuoren hedonistin väliselle yhteenotolle.

Viihdyttävän ekstaattisesta äänimaisemasta vastaa Kino Reginan hovipianisti Matias Tynin varta vasten esitystä kokoama trio. Tappelujen kahinaa säestävän pianon, kontrabasson ja lyömäsoittimien auditiivinen rulettiralli sekä serpentiinisateet tekevät elokuvasta ehdottoman festivaalitärpin.

Liput näytöksiin 15 € / 12 € (klubikortilla).
Näe kaikki festivaalinäytökset edullisesti Loud Silents -passilla yhteishintaan 70 € / 55 € (klubikortilla).

Huom! Liput yksittäisiin näytöksiin tulee lunastaa Loud Silents -passilla viimeistään 30 min ennen näytöstä joko verkkokaupasta (passin koodilla) tai Kino Reginan lipputiskiltä. Passeja on myynnissä rajoitettu määrä.