LOUD SILENTS: NANOOK, PAKKASEN POIKA X ULLA PIRTTIJÄRVI & ULDA (1922)

Nanook of the North
Ohjaaja
Robert J. Flaherty
Maa
USA
Tekstitys
English intertitles, suom. tekstit/svensk text
Kesto
78 min
Teemat
Kopiotieto
KAVI 35 mm
Lisätieto
liput 15 € / 12 € (klubikortilla) / Loud Silents -passi 70 € / 60 € (klubikortilla)
Ikäraja

 Nanook, pakkasen poika on useissa lähteissä nimetty ensimmäiseksi pitkäksi dokumenttielokuvaksi. Vaikka tämä ei pidä täysin paikkaansa, Robert J. Flahertyn tunnetuin teos tallensi ja käsitteli todellisuutta tavalla, joka tekee siitä elokuvahistorian merkkipaalun.

Rankoissa olosuhteissa kuvattu elokuva kuvaa inuiittiperheen päivittäistä arkea ennennäkemättömän läheltä. Päivät kuluvat askareiden, leikin ja metsästyksen parissa, kunnes horisontissa nousee uhkaava myrsky. Elokuvan menestys raivasi tietä muillekin kaukaisemmissa kohteissa kuvattaville dokumenteille.

Hyytävän arktiselle perheonnelle ääniraidan luo vuodesta 2009 ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja kiertänyt Ulla Pirttijärvi & Ulda, joka on yksi saamelaismusiikin johtavista kokoonpanoista. Uldan musiikki on saamelaisperinteistä ja joikulauluista ammentavaa nykymusiikkia, jonka keskeinen ajatus on perinteisen ja modernin saamelaiskulttuurin vuoropuhelu. Yhtyeen jäsenillä on vankka kokemus myös mykkäelokuvien säestämisestä, joten näytös on takuuvarma loppuhuipennus vuoden 2022 Loud Silents -festivaalille!

Liput näytöksiin 15 € / 12 € (klubikortilla).
Näe kaikki festivaalinäytökset edullisesti Loud Silents -passilla yhteishintaan 70 € / 55 € (klubikortilla).

Huom! Liput yksittäisiin näytöksiin tulee lunastaa Loud Silents -passilla viimeistään 30 min ennen näytöstä joko verkkokaupasta (passin koodilla) tai Kino Reginan lipputiskiltä. Passeja on myynnissä rajoitettu määrä.