TÄMÄ MAA (2022)

Alcarràs
Ohjaaja
Carla Simón
Henkilöt
Jordi Pujol Dolcet, Anna Otin, Xenia Roset
Maa
Espanja/Italia
Tekstitys
suom. tekstit/svensk text
Kesto
120 min
Teemat
Kopiotieto
DCP
Lisätieto
vapaa pääsy
Ikäraja

Carla Simónin ohjaustyö Tämä maa (Alcarràs, 2022) kertoo Solén perheestä, joka on aina viettänyt kesät poimimalla persikoita pienessä Alcarràsin kylässä, Espanjan Kataloniassa. Suurperheen elinkeino on kuitenkin vaarassa, sillä alueelle suunnitellaan persikkapuiden hakkuuta ja aurinkopaneelien asentamista. Epävarma tulevaisuus alkaa repiä juopaa perheen jäsenten välille.

Suomen Euroopan parlamentti ja Fingo – Suomalaiset kehitysjärjestöt järjestävät yhteistyössä lisänäytöksen elokuvasta 22.5. Näytös on ilmainen ja osa Maailma kylässä -festivaalia. Huom. ei ennakkovarauksia, joten saavuthan paikalle ajoissa paikkasi varmistaaksesi.

Viisi LUX-palkintoehdokasta näytetään ilmaiseksi toukokuussa Kino Reginassa. Elokuvat on tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi. Katsojat voivat arvioida elokuvia luxaward.eu -sivustolla antamalla niille tähtiä. Katsojat valitsevat voittajaelokuvan yhdessä Euroopan parlamentin jäsenten kanssa siten, että molempien arvioilla on 50 %:n painoarvo. Äänestys päättyy 12.6.2023, ja voittajaelokuva julkistetaan 27.-28. kesäkuuta palkintojenjakoseremoniassa Euroopan parlamentissa Brysselissä.

Elokuvia arvioineet katsojat voivat osallistua kilpailuun ja voittaa mm. matkan Euroopan parlamentissa järjestettävään LUX-palkintoseremoniaan kesäkuussa. Arvonta järjestetään 23.5.2023.