CLOSE (2022)

Ohjaaja
Lukas Dhont
Henkilöt
Eden Dambrine, Gustav De Waele, Émilie Dequenne
Maa
Belgia/Alankomaat/Ranska
Tekstitys
suom. tekstit/svensk text
Kesto
105 min
Teemat
Kopiotieto
DCP
Lisätieto
15 min alustus * vapaa pääsy
Ikäraja

Lukas Dhontin ohjaustyö Close (2022) kertoo kahdesta 13-vuotiaasta pojasta, Leosta ja Remistä, joiden välinen syvä ystävyys katkeaa äkillisesti. Leon on vaikea ymmärtää, mitä on tapahtunut, ja hän lähestyy Remin äitiä Sophieta. Cannesin elokuvajuhlien Grand Prix -palkinnon voittanut Close on vaikuttava elokuva ystävyydestä ja vastuusta.

Viisi LUX-palkintoehdokasta näytetään ilmaiseksi toukokuussa Kino Reginassa. Elokuvat on tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi. Katsojat voivat arvioida elokuvia luxaward.eu -sivustolla antamalla niille tähtiä. Katsojat valitsevat voittajaelokuvan yhdessä Euroopan parlamentin jäsenten kanssa siten, että molempien arvioilla on 50 %:n painoarvo. Äänestys päättyy 12.6.2023, ja voittajaelokuva julkistetaan 27.-28. kesäkuuta palkintojenjakoseremoniassa Euroopan parlamentissa Brysselissä.

Elokuvia arvioineet katsojat voivat osallistua kilpailuun ja voittaa mm. matkan Euroopan parlamentissa järjestettävään LUX-palkintoseremoniaan kesäkuussa. Arvonta järjestetään 23.5.2023.