YHDET VIELÄ (2020)

Druk
Ohjaaja
Thomas Vinterberg
Henkilöt
Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe
Maa
Tanska
Tekstitys
suomi, ruotsi
Ikäraja
12
Kesto
116
Teemat

Tanskalaisohjaaja Thomas Vinterbergin uutuuselokuva Yhdet vielä (Druk, 2020) on elokuva neljästä keski-ikäisestä ystävyksestä, jotka päättävät alkaa elää elämäänsä täysillä.

Erään teorian mukaan ihminen on parhaimmillaan ripaus alkoholia veressään. Neljän miehen ystäväporukka, kaikki lukion opettajia, päättää kokeilla kiehtovan teorian toimivuutta käytännössä. Drinkki notkistaa keski-ikäisen miehen jähmeän olemuksen ja siivittää urautuneet ajatukset uusiin sfääreihin, mutta ihmiskokeella on myös koskettavat ja kohtalokkaammat seurauksensa.

Elokuvan on käsikirjoittanut nimekäs työpari Thomas Vinterberg (Jahti, Kommuuni) ja Tobias Lindholm ja sen pääosassa nähdään Mads Mikkelsen. Elokuva on ehtinyt kahmia jo European Film Awards -gaalan  parhaan elokuvan, parhaan ohjauksen, parhaan käsikirjoituksen ja parhaan miespääosan palkinnot sekä parhaan ulkomaisena elokuvan Oscarin. Yhdet vielä on mahdollista nähdä Suomessa myös teatterilevityksessä.

Elokuva näytetään osana Euroopan Parlamentin kanssa yhteistyössä järjestettyä LUX Film Days -festivaalia. LUX-palkinto on Euroopan parlamentin vuosittain myöntämä tunnustus, jolla edistetään eurooppalaista elokuvatuotantoa, eurooppalaisia arvoja ja otetaan kantaa sosiaalisiin kysymyksiin. Palkinto myönnetään kesäkuussa parhaalle, ajankohtaiselle ja eurooppalaista identiteettiä luotaavalle elokuvalle.
Katsojat voivat äänestää suosikkiaan LUXin nettisivuilla 23.5. asti. 

Finalistiehdokas esitetään Kino Reginassa perjantaina 14.5. klo 17.30 ja 21.5. klo 17.30 suomeksi ja ruotsiksi tekstitettynä.

Näytökset ovat ilmaisia ja vapaaliput näytökseen tulee lunastaa ennakkoon Kino Reginan verkkosivuilta. Lippujen varaus avautuu perjantaina 14.5. klo 10. Huomaattehan, että paikkoja on rajoitetusti. Huolehdimme asiakkaiden turvallisuudesta ja päästämme saliin tämän hetkisiä koronarajoituksia noudattaen kuusi (6) henkilöä per näytös.