VAUVAKINO HELSINKI CINE AASIA: ARNOLD IS A MODEL STUDENT (2022)

Arnold pen nak rean tua yang
Ohjaaja
Sorayos Prapapan
Maa
Thailand, Singapore, France, Netherlands, Philippines
Tekstitys
English subtitles
Kesto
86 min
Teemat
Kopiotieto
DCP
Lisätieto
vapaa pääsy

Pe 17.3. klo 13
Kesto: 85 min
Ohjaus: Sorayos Praparan
Alkup. nimi: Arnold pen nak rean tua yang
Sallittu kaikenikäisille

Arnold vaikuttaisi olevan koulun mallioppilas: koulupoika, jonka rehtori asettaa edustamaan koulua eri tilaisuuksissa. Todellisuudessa laiskuuteen taipuvainen mutta nokkela Arnold manipuloi systeemiä sen minkä kerkeää tienaten rahaa koehuijauksilla. Samaan aikaan hänen koulukaverinsa protestoivat koulussa ja kadulla koulusysteemiä vastaan.

Aasian maiden tiukkaan kilpailuun ja koulusuorittamiseen perustuva koulujärjestelmä saa kyytiä Sarayos Praparanin elokuvassa. Sen taustalla on 2010-luvulla Thaimaassa noussut Bad Student Movement, jolloin koululaiset nousivat kritisoimaan systeemiä. Praparan esittää tytöt erityisen aktiivisina haastaen stereotypioita aasialaisista tytöistä. Vanhempien asemaan ja suoranaiseen lahjontaan perustuva oppilaiden suosiminen luo Arnoldille tilan pelata tiensä eteenpäin rasittamatta liikaa itseään. Ohjaaja asettaa rinnakkain kaksi koulun haastamisen tapaa.

Vauvakinonäytös on maksuton ja suunnattu vauvojen tai pikkulasten kanssa saapuville. Elokuvan äänet ovat hieman normaalia hiljaisemmalla ja salissa on himmeä valaistus.
Näytös järjestetään yhteistyössä Oodin, Leikkipuisto Lorun ja Helsinki Cine Aasia -festivaalin kanssa.