Helsinki Cine Aasia -lisänäytös: LONG DAY’S JOURNEY INTO NIGHT (3D) (2018)

地球最后的夜晚
Ohjaaja
Bi Gan
Henkilöt
Jue Huang, Wei Tang, Sylvia Chang
Maa
Kiina/Ranska
Tekstitys
English subtitles
Kesto
140 min
Teemat
Kopiotieto
DCP 2D ja 3D
Ikäraja

Helsinki Cine Aasiassa nähty Long Day’s Journey Into Night (2018) saa lisänäytöksen Kino Reginassa yhteistyössä KAVIn kanssa. Elokuva on osaksi 3D-näytös.

***

Kotikaupunkiinsa palaava Luo Hongwuja löytää isänsä kuolleena. Hän löytää myös mystisen valokuvan naisesta, jonka pian kohtaa – menneisyydessä, unessa vai nykyhetkessä, se on katsojan päätettävissä. Luo Hongwu etsii kadonnutta asetta ja kohtaa tai ei kohtaa kuvan naisen yhä uudelleen. Kaili Bluesilla Helsinki Cine Aasian yleisön hurmannut Bi Gan on tehnyt uuden elokuvan, joka on enemmän matkaa, mielentilaa ja sisäistä maisemaa kuin selkeää tarinaa – ja jossa on samanlainen bravuurimainen pitkä otos kuin Kaili Bluesin 40-minuuttinen.

Long Day’s Journey Into Night
alkaa 2D:nä, kunnes 75 minuutin kohdalla päähenkilö menee elokuvateatteriin ja laittaa 3D-lasit päähänsä, jolloin elokuva muuttuu 3D:ksi. Seuraa 59-minuuttinen yksi otos, jonka mieleenjäävimpiä kohtia ovat vuoristorata-ajelu ja hämärissä kellareissa tapahtuva pingpong-ottelu. Vertigoakin mukaillaan niin tarinan kuin kuvauksen tasolla.

– Eija Niskanen