THE REALM (2018)

Ohjaaja
Rodrigo Sorogoyen
Henkilöt
Antonio de la Torre, Mónica López, José María Pou, Nacho Fresneda, Ana Wagener, Bárbara Lennie, Luis Zahera, Francisco Reyes, María de Nati, Paco Revilla, Sonia Almarcha, David Lorente, Andrés Lima, Oscar de la Fuente
Maa
Espanja, Ranska
Tekstitys
suom. tekstit / svensk text
Kesto
122 min
Teemat
Kopiotieto
DCP
Lisätieto
Vapaa pääsy. Vapaaliput noudettava ennen näytöstä Kino Reginan kassalta. Maks. 5 lippua / asiakas.

Espanjalainen paikallispoliitikko Manuel López Vidal on nouseva tähti. Huolitellusta ja eteenpäin pyrkivästä Manuelista on tarkoitus tulla alueen mahtimiehen manttelinperijä, mutta Manuelin tie tähtiin katkeaa äkisti, kun julkisuuteen tulee tieto korruptioskandaalista, johon hän on sekaantunut. Paljastuksia tulee lisää, ja Manuelin puolue (jota elokuvassa ei missään vaiheessa nimetä tai sijoiteta poliittiselle kentälle) alkaa pyrkiä eroon ”mustista lampaista”. Manuel joutuu ahdistetuksi nurkkaan. Hän on odottanut saavansa vähintäänkin hiljaista tukea puoluetovereiltaan, mutta sen sijaan hän jää yksin ja yrittää suojella itseään uhkaamalla paljastaa koko sen likaisen pelin, johon puolue on sekaantunut.

The Realm on poliittinen trilleri, joka tuo esille politiikan maailmaa kalvavan korruption. Se näyttää, kuinka mätä leviää kuin itsestään ihmisten keskuudessa, jotka ovat vakuuttuneita siitä, että tietyntyyppinen käytös on täysin normaalia. Antonio de la Torre on mestarillinen roolissaan epätoivoisena miehenä, joka on lujasti päättänyt olla maksamatta hintaa turhamaisuudestaan.

Näytös on osa Euroopan Parlamentin kanssa yhteistyössä järjestettyä LUX Film Days -festivaalia. LUX-palkinto on Euroopan parlamentin vuosittain myöntämä tunnustus, jolla edistetään eurooppalaista elokuvatuotantoa, eurooppalaisia arvoja ja otetaan kantaa sosiaalisiin kysymyksiin. Palkinto myönnetään joulukuussa parhaalle, ajankohtaiselle ja eurooppalaista identiteettiä luotaavalle elokuvalle. Kino Reginassa finalistiehdokkaat esitetään ilmaisnäytöksissä 9. ja 10.11. suomeksi ja ruotsiksi tekstitettyinä. Vapaaliput tulee lunastaa Kino Reginan kassalta, ostorajoitus maks. 5 lippua / asiakas.