THE SPRAWL (PROPAGANDA ABOUT PROPAGANDA) (2015)

Ohjaaja
Metahaven
Henkilöt
näyttelijät: Georgina David, Gwen Pol, Annabel Reid, kuvaus: Remko Schnorr, musiikki: Kuedo
Maa
Alankomaat
Tekstitys
Ei tekstitystä
Kesto
Elokuvanäytös 70 min, alustus ja keskustelu n. 60 min. Yhteiskesto n. 130 min.
Teemat
Lisätieto
Elokuvanäytökseen sisältyy n. 60 min alustus.

Metahavenin The Sprawl kartoittaa internet-ajan totuuden ja valheen maisemaa. Elokuvaesityksen aluksi internet-kriitikko Geert Lovink alustaa nettiajan melankoliasta.

Kaksi tuntematonta miestä käy puhelinkeskustelua osallistumisestaan Itä-Ukrainan sotilasoperaatioihin samalla kun näemme kuvia kaoottisesta harhailusta öisessä metsässä. Lentokone ylittää kuun valaiseman taivaan, ääni lausuu Anna Ahmatovan runoa ja nainen tuijottaa hämärässä tietokonenäytön peiliin. Sitten hän kääntyy katsomaan meitä.

The Sprawl (Propaganda about Propaganda) on palkitun hollantilaisen Metahavenin ensimmäinen pitkä elokuva. Huippukuvaaja Remko Schnorrin ja Kuedon elektronisen musiikin säestyksellä Metahaven luo internetin geopoliittiselle propagandalle monikerroksisen visuaalisen maiseman.

Lisätietoja ohjelmasta:

19:00 Geert Lovink: Sad by Design, alustus ja keskustelu

Melankolia on koodattu sosiaalisen median alustoihin. Jatkuvan klikkailun, selaamisen, pyyhkäisyjen ja tykkäysten seurauksena meille jää lattea olo, tunne sovellukseen kadotetusta ajasta. Geert Lovink esittää purevan analyysin internetin nykytilasta ja etsii keinoja haastaa tiedonkeruuseen perustuvan teollisuuden ydin.

Geert Lovink on johtavia kansainvälisiä internet-kriitikoita ja Institute for Network Cultures -keskuksen johtaja. Sad by Design (Pluto Press, 2019) on hänen uusin kirjansa.

20:00 Metahaven: The Sprawl (Propaganda about Propaganda), elokuva

Metahaven yhdistää elokuvan, kirjoittamisen ja designin keinoja käsitteelliseen kehykseen, joka punoo yhteen runouden, tarinankerronnan, propagandan ja digitaalisten infrastruktuurien teemoja. Metahavenin elokuvia ovat The Sprawl (Propaganda about Propaganda) (2015), Information Skies (2016), Hometown (2018), Eurasia (Questions on Happiness) (2018), ja Elektra (2019). Viimeisimmät Metahavenin soolonäyttelyt olivat Version History Lontoon ICAssa ja Earth Stedelijk-museossa 2018. Tuoreita julkaisuja ovat PSYOP (2018) ja Digital Tarkovsky (2018).

The Sprawl esitetään usein myös installaationa ja siitä on julkaistu verkkoversio: http://sprawl.space/

Ohjelman kieli on englanti. Tapahtuman tuottaa m-cult osana Network Effects -näyttelyä Oodissa 17.11.–1.12. https://m-cult.org/productions/network-effects