COLLECTIVE (2019)

Colectiv
Ohjaaja
Alexander Nanau
Maa
Romania, Luxemburg, Saksa
Tekstitys
suomi, ruotsi
Kesto
129
Teemat
Ikäraja

Collective (Colectiv, 2019) on Alexander Nanaun ohjaama, käsikirjoitama ja tuottama dokumenttielokuva, jossa joukko tutkivien toimittajien ryhmää pyrkii paljastamaan Romanian julkisen terveydenhuolloin petokset, korruption ja hallinnolliset epäkohdat. Elokuva oli ehdolla Oscareissa sekä parhaan kansainvälisen elokuvan että parhaan dokumenttielokuvan -kategorioissa.

Vuonna 2015 romanialainen yökerho palaa ja kymmeniä ihmisiä kuolee ja haavoittuu. Pian onnettomuuden jälkeen sairaalassa hoidossa olevia potilaita alkaa menehtyä ilman selkeää syytä. Tutkivat toimittajat ryhtyvät ratkomaan sotkua, jossa julkisen terveydenhoidon piiristä paljastuu uskomattomia petoksia ja korruptiota.

Elokuva esitetään osana Euroopan Parlamentin kanssa yhteistyössä järjestettyä LUX Film Days -festivaalia. LUX-palkinto on Euroopan parlamentin vuosittain myöntämä tunnustus, jolla edistetään eurooppalaista elokuvatuotantoa, eurooppalaisia arvoja ja otetaan kantaa sosiaalisiin kysymyksiin. Palkinto myönnetään kesäkuussa parhaalle, ajankohtaiselle ja eurooppalaista identiteettiä luotaavalle elokuvalle.
Katsojat voivat äänestää suosikkiaan LUXin sivuilla 23.5. asti.

Finalistiehdokas esitetään Kino Reginan maksuttomana verkkonäytöksenä 14.-23.5 välisenä aikana suomeksi ja ruotsiksi tekstitettyinä. Katselua varten tulee varata maksuton pääsylippu Kino Reginan verkkosivuilta. Lippuja on saatavilla 14.5. klo 10 alkaen ja niitä on rajoitetusti.
Saatuasi vapaalipun voit siirtyä katsomaan elokuvaa Kino Reginan striimialustalle.