GREEN BOOK (2018)

Ohjaaja
Peter Farrelly
Henkilöt
Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Sebastian Maniscalco, Dimiter D. Marinov, P.J. Byrne
Maa
Yhdysvallat
Tekstitys
suom. tekstit / svensk text
Kesto
130 min + 10 min alustus
Teemat
Kopiotieto
DCP
Ikäraja

Tony Lip on ovimies Bronxin italian-amerikalaisilta kulmilta. Hän saa työn Dr. Don Shirleyn autonkuljettajana. Don Shirley on tummaihoinen maailmanluokan pianisti, jonka konserttikiertue ulottuu Manhattanilta aina syvään Etelään. Kiertuematkallaan Lip ja Shirley luottavat ”vihreään kirjaan” (Green Book), joka kertoo heille ne harvat paikat, jotka tuolloin olivat turvallisia afroamerikkalaisille. He kohtaavat rasismia ja vaarallisia tilanteita, mutta myös yllättävää inhimillisyyttä ja huumoria. (Lähde: Nordisk Film)

Näytökseen on vapaa pääsy, mutta liput tulee lunastaa etukäteen Kino Reginan kassalta. Lippuja voi lunastaa Reginasta la 8.2. alkaen.

Black History Month on juhlakuukausi Amerikan mustan väestön historian ja perinteiden muistamiseksi. Tämän kunniaksi KAVI järjestää yhdessä Yhdysvaltojen suurlähetystön kanssa näytöksen elokuvasta Green Book (2018) ti 25.2. klo 13. Vieraana näytöksessä on suurlähetystön edustaja, joka kertoo Black History Monthista, sen merkityksestä ja mustien asemasta.