LAULUJA RAKKAUDESTA (2020)

Ohjaaja
Anu Kuivalainen
Henkilöt
Ritva Oksanen, Sirkka & Yki, Ahti & Paavo, Raija, Maricca & Antti, Risto & Pirjo
Maa
Suomi
Kesto
70 min
Teemat
Lisätieto
Vieraana:
Ikäraja

Ennen kuin kesä saapuu ja teatterin ovet aukeavat voivat elokuvanystävät lämmitellä kevään Ohjaajaklubeilla, jotka toteutetaan huhti-toukokuussa verkossa. Huhtikuun klubivuorossa on Anu Kuivalaisen dokumentti Lauluja rakkaudesta (2020).

Mitä rakkaudelle tapahtuu, kun ihminen vanhenee? Lauluja rakkaudesta on Anu Kuivalaisen dokumenttielokuva uuden rakkauden innosta, pitkän kumppanuuden vahvuudesta, yksin elämisen onnesta – rakkaudesta kaikkine kasvoineen.

Lauluja rakkaudesta piirtää kuvan kypsän iän rakkaudesta eri muodoissaan. Ritva Oksasen esittämät laulut ja runot kietovat yhteen kuuden erilaisen rakkauden tarinan. Tuoretta avioparia yhdistää karaoke, intohimo ja puiden kaataminen. Leski rakentaa elämäänsä uudelleen menetyksensä jälkeen. Elämästään nauttiva nainen seurustelee 20 vuotta nuoremman miehen kanssa ja epäilee voiko sitä kutsua rakkaudeksi. Miesparin pitkä suhde on kantanut läpi vaikeuksien ja kantaa yhä vaikka terveys heikkenee. Teatterineuvos Ritva Oksanen nauttii vapaudestaan; tekee töitä, nostaa painoja eikä halua parisuhdetta. Mies saattaa dementoituneen vaimonsa hoivakotiin tietäen, että aika kuluu vähiin. Lauluja rakkaudesta on rohkea ja voimaannuttava katse rakkauteen ja vanhuuteen.

Keskustelua vetää elokuvaohjaaja Heikki Kujanpää ja keskustelussa mukana ohjaaja Anu Kuivalainen.
Ohjaajaklubin striimi katsottavissa suorana ke 21.4. kello 17.00 alkaen Facebookissa ja Vimeossa.