KAVI järjestää kouluille säännöllisesti maksuttomia elokuvakasvatusnäytöksiä, joiden tehtävä on perehdyttää oppilaat elokuvataiteen historiaan, lajityyppeihin ja kerronnan keinoihin. Kaikkiin näytöksiin kuuluu alustus ja oppimateriaalipaketti. Toisinaan näytöksiin liittyy myös työpajoja ja esimerkiksi tekijävierailuita.

Elokuvakasvatus merkittävä osa KAVIn audiovisuaalisen kulttuurin edistämistyötä. Elokuvanäytösten lisäksi KAVI tuottaa verkkoon oppimateriaaleja elokuvien tueksi. Elokuvapolku-palvelu antaa opettajille ja kasvattajille konkreettisia keinoja havainnollistaa elokuvakerronnan tekniikoita ilmaisten näytteiden avulla. Nettipalvelusta löytyy osiot päiväkoti-, alakoulu- ja yläkouluikäisille lapsille ja nuorille.

KAVIN KOULUNÄYTÖKSET

Ilmoitamme KAVIn koulunäytöksistä täällä verkkosivuillamme, sekä myös erillisellä postituslistalla. Voit liittyä postituslistalle täyttämällä lomakkeen täällä.

KAVIn kevään koulunäytöksistä löytyy ohjelmaa päiväkoti-ikäisistä 2. asteen oppilaitoksille ja ilmoittautua saa pitkin kevättä. Tarkemmat ilmoittautumisohjeet löydät tämän sivun lopusta. Ohjelmisto löytyy alla olevista linkeistä:
Näytökset päiväkodeille ja alakouluille
Näytökset yläkouluille ja 2. asteelle

Joko osallistuit koulunäytöksiin? Jätä meille palautetta ja auta meitä kehittämään esitys- ja elokuvakasvatustyötämme. Linkki kävijäkyselyyn löytyy täältä.

ILMOITTAUTUMINEN:

Näytöksiin ilmoittaudutaan sähköpostilla osoitteeseen koulut@kavi.fi.

Kerrothan viestissä toivotun näytöksen, ryhmäsi koon ja luokka-asteen, koulun nimen sekä omat yhteystietosi. Huomioithan, että näytökset on jaoteltu luokka-asteittain.

Ilmoittautua voit heti. Paikkoja on rajattu määrä, ja näytökset täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Vahvistamme ilmoittautumisen sähköpostilla ja lähetämme tarkemmat ohjeet näytökseen saapumisesta.

Näytöksiin on vapaa pääsy. Näytökset järjestetään Kino Reginassa, keskustakirjasto Oodin ensimmäisessä kerroksessa osoitteessa Töölönlahdenkatu 4.

KOULUJEN ELOKUVAVIIKKO

Koulujen elokuvaviikkoa vietetään vuosittain lokakuussa. KAVIn sivujen kaikki elokuvat ovat maksuttomasti katsottavissa kouluissa ja Elokuvapolun sisällöt ovat katsottavissa vielä Elokuvaviikonkin jälkeen. Tutustu elokuvatarjontaan ja tehtäviin Elokuvapolun sivuilla.