KAVI järjestää kouluille säännöllisesti maksuttomia elokuvakasvatusnäytöksiä, joiden tehtävä on perehdyttää oppilaat elokuvataiteen historiaan, lajityyppeihin ja kerronnan keinoihin. Kaikkiin näytöksiin kuuluu alustus ja oppimateriaalipaketti. Toisinaan näytöksiin liittyy myös työpajoja ja esimerkiksi tekijävierailuita.

Elokuvakasvatus merkittävä osa KAVIn audiovisuaalisen kulttuurin edistämistyötä. Elokuvanäytösten lisäksi KAVI tuottaa verkkoon oppimateriaaleja elokuvien tueksi. Elokuvapolku-palvelu antaa opettajille ja kasvattajille konkreettisia keinoja havainnollistaa elokuvakerronnan tekniikoita ilmaisten näytteiden avulla. Nettipalvelu on tarkoitettu peruskoulu- ja lukioikäisille lapsille ja nuorille.

KAVIN KOULUNÄYTÖKSET SYKSYLLÄ 2021

Pandemiatilanteen vuoksi järjestämme seuraavat koululaisnäytökset syksyllä 2021. Julkaisemme syksyn koulnäytösohjelmiston ja avaamme ilmoittautumisen näytöksiin elokuun ensimmäisellä viikolla. Ilmoitamme KAVIn koulunäytöksistä myös erillisellä postituslistalla. Voit liittyä postituslistalle täyttämällä lomakkeen täällä.