KAVI järjestää kouluille säännöllisesti maksuttomia elokuvakasvatusnäytöksiä, joiden tehtävä on perehdyttää oppilaat elokuvataiteen historiaan, lajityyppeihin ja kerronnan keinoihin. Kaikkiin näytöksiin kuuluu alustus ja oppimateriaalipaketti. Toisinaan näytöksiin liittyy myös työpajoja ja esimerkiksi tekijävierailuita.

Elokuvakasvatus merkittävä osa KAVIn audiovisuaalisen kulttuurin edistämistyötä. Elokuvanäytösten lisäksi KAVI tuottaa verkkoon oppimateriaaleja elokuvien tueksi. Elokuvapolku-palvelu antaa opettajille ja kasvattajille konkreettisia keinoja havainnollistaa elokuvakerronnan tekniikoita ilmaisten näytteiden avulla. Nettipalvelu on tarkoitettu peruskoulu- ja lukioikäisille lapsille ja nuorille.

KOULUJEN ELOKUVAVIIKKO

Koulujen elokuvaviikkoa vietetään taas 4.–10.10.2021. KAVIn Elokuvapolun sisällöt ja varhaiskasvatuksen uusi Esipolku ovat keskeisesti esillä viikon elokuvatarjonnassa. Elokuvaviikolla tutustutaan elokuvien maailmaan tutkimalla, kokemalla ja tekemällä. Kaikki elokuvat ovat maksuttomasti katsottavissa kouluissa. Tutustu viikon elokuvatarjontaan ja tehtäviin Elokuvaviikon sivuilla.

KAVIN KOULUNÄYTÖKSET

Pandemiatilanteen vuoksi koululaisnäytökset ovat vielä toistaiseksi tauolla. Toivomme, että pääsemme avaamaan seuraavat koulunäytökset vielä syksyllä 2021.  Ilmoitamme KAVIn koulunäytöksistä täällä verkkosivuillamme, sekä myös erillisellä postituslistalla. Voit liittyä postituslistalle täyttämällä lomakkeen täällä.