Näytökset päiväkodeille:

ANIMAATIOITA PIENEMMILLE
Pienemmille katsojille suunnattu lyhytanimaationäytös koostuu kolmesta Liisa Helmisen ja Tini Sauvon yhteistyössä tekemästä kotimaisesta paperianimaatiohelmestä Myyrän aarre (2001), Kukon ja kanan sauna (1991) ja Minulla on tiikeri (1979). Jokaiseen animaatioon liittyy varta vasten varhaiskasvatuksen pedagogisiin tarpeisiin tehdyt oppimateriaalit Elokuvapolun  Esipolku-osiosta.

Ke 13.3. klo 9:30
Ti 26.3. klo 13:00 
To 28.3. klo 9:30 
Ti 23.4. klo 9:30

Näytöksen elokuvat:
Kukon ja kanan sauna
Ohjaus: Tini Sauvo
Suomi 1991
19 min
Animaatio-oopperassa kana lähtee lauleskellen hakemaan vastoja, kun kukko lämmittää saunaa. Musiikit animaatioon on säveltänyt M. A. Numminen.

Myyrän aarre
Ohjaus: Tini Sauvo
Suomi 2001
10 min
Myyrä lähtee etsimään aarretta, mutta löytääkin jotain paljon tärkeämpää. Tunnelmallinen animaatio onnen etsimisestä ja ystävyyden merkityksestä.

Minulla on tiikeri
Ohjaus: Liisa Helminen
Suomi 1979
16 min
Pojalla on lemmikkinä kerrostalossa tiikeri, josta hän ei uskalla kertoa kellekään.

Yhteiskesto: 45 min + 5 min alustus
Sallittu kaikenikäisille.

Alakouluille:

SIRKUS
The Circus
Ohjaus: Charles Chaplin
Yhdysvallat 1928
71 min + 10 min alustus
Elokuvassa ei ole puhetta, säestyksenä Chaplinin oma musiikki.
Sallittu kaikenikäisille.

Ke 13.3. klo 13
2.–6. -luokkalaisille

Varhaisen elokuvan ehdoton tähti ohjaajana ja näyttelijänä on Charlie Chaplin. Jo aikanaan hyvin menestyneessä ja aina viihdyttävässä elokuvassa Sirkus (1928) tuttu kulkurihahmo päätyy töihin kiertävään sirkukseen. Tuloksena syntyi traaginen komedia, jossa sirkuksen tahattomasti hauska päätähti (Chaplin) pyrkii nuorallatanssijaksi yrittäessään voittaa ratsastajatytön sydämen.

ARISTOKATIT

The Aristocats
Ohjaus: Wolfgang Reitherman
USA, 1970
Puhuttu suomeksi
Kesto: 79 min + 10 min alustus
Sallittu kaikenikäisille

Ti 12.3. klo 9:30
Ti 9.4. klo 9:30 

1.–6.-luokkalaisille

Walt Disneyn iki-ihanassa klassikossa vanhan rouvan kissat joutuvat mieron tielle perintöä havittelevan hovimestarin juonittelun takia. Aristokraattisten pentujen emo saa avukseen kujakollin, ja lopulta seikkaillaan Pariisin katoilla ja takapihoilla. Elokuvasta esitetään Pekka Lehtosaaren ohjaama suomenkielinen versio vuodelta 1994.

WALLACE & GROMIT: KANIN KIROUS
Wallace & Gromit: The Curse Of The Were-Rabbit
Iso-Britannia, 2005
Ohjaus:Nick Park ja Steve Box
Puhuttu suomeksi
86 min + 10 min alustus
Sallittu kaikenikäisille

Ti 26.3. klo 9:30 
To 11.4. klo 9:30 
1.–6.-luokkalaisille

Vahanukkeanimaation klassinen kaksikko Wallace ja Gromit ovat vauhdissa jälleen. On enää muutama päivä vuoden kohokohtaan — jättiläisvihanneskilpailuun kun kani alkaa riehua ja uhkaa tuhota kallisarvoiset puutarhavihannekset. Kyläläiset pyytävät apuun jyrsijöiden torjuntafirman, jota pyörittävät voimakaksikko Wallace ja Gromit. Vaha-animaationa toteutettu hulvaton elokuvapläjäys sisältää lukuisia viittauksia muun muassa kirjallisuuteen ja elokuviin.

LUMIKKI JA SEITSEMÄN KÄÄPIÖTÄ
Snow White and the Seven Dwarfs
Yhdysvallat, 1937
Ohjaus: Ben Sharpsteen, David Hand
Puhuttu suomeksi
80 min + 10 min alustus
Sallittu kaikenikäisille

To 25.4. klo 9:30
1.–6.-luokkalaisille.

Ilkeä äitipuoli kysyy taikapeililtään: ”ken on maassa kaunehin”. Koska vastaus ei miellytä kuningatarta, Lumikki joutuu pakenemaan linnasta seitsemän uuden toverinsa hoteisiin. Lumoava teos on sekä ensimmäinen perinteinen käsin piirretty kokoillan elokuva että Disney-klassikoiden alkulaukaus vuodelta 1937.

ILMOITTAUTUMINEN:

Näytöksiin ilmoittaudutaan sähköpostilla osoitteeseen koulut@kavi.fi.

Kerrothan viestissä toivotun näytöksen, ryhmäsi koon ja luokka-asteen, koulun nimen sekä omat yhteystietosi. Huomioithan, että näytökset on jaoteltu luokka-asteittain.

Ilmoittautua voit heti. Paikkoja on rajattu määrä, ja näytökset täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Vahvistamme ilmoittautumisen sähköpostilla ja lähetämme tarkemmat ohjeet näytökseen saapumisesta.

Näytöksiin on vapaa pääsy. Näytökset järjestetään Kino Reginassa, keskustakirjasto Oodin ensimmäisessä kerroksessa osoitteessa Töölönlahdenkatu 4.