Näytökset yläkouluille ja 2. asteen oppilaitoksille

SIRKUS
The Circus
Ohjaus: Charles Chaplin
Yhdysvallat 1928
71 min + 10 min alustus
Elokuvassa ei ole puhetta, säestyksenä Chaplinin oma musiikki.
Sallittu kaikenikäisille.

Ke 13.3. klo 13

Varhaisen elokuvan ehdoton tähti ohjaajana ja näyttelijänä on Charlie Chaplin. Jo aikanaan hyvin menestyneessä ja aina viihdyttävässä elokuvassa Sirkus (1928) tuttu kulkurihahmo päätyy töihin kiertävään sirkukseen. Tuloksena syntyi traaginen komedia, jossa sirkuksen tahattomasti hauska päätähti (Chaplin) pyrkii nuorallatanssijaksi yrittäessään voittaa ratsastajatytön sydämen.

TYTÖT – PIDETÄÄN PALLO!
Hækkum rána
Islanti, 2021
Ohjaus: Gudjon Ragnarsson
Kesto 70 min + 10 min alustus
Islanniksi, tekstitys suomeksi
Sallittu kaikenikäisille

Ti 12.3. klo 13
Ti 9.4. klo 13
7.–9.-luokkalaisille ja 2. asteen oppilaille.

Tyttöjen koripallojoukkue kiistellyn valmentajansa vetämänä ajautuu konfliktiin lajiliiton kanssa, kun heitä ei päästetä pelaamaan poikia vastaan. Suurten tunteiden islantilaiselokuva Tytöt – pidetään pallo! (2021) johdattaa pohtimaan valmennuksen, urheilun tasa-arvon, mutta myös kasvatuksen vaikeita kysymyksiä.

TAVARATAIVAS
Suomi, 2013
Ohjaus: Petri Luukkainen
Kesto 80 min + 10 min alustus
Sallittu kaikenikäisille

To 11.4. klo 13:00
7.–9.-luokkalaisille ja 2. asteen oppilaille.

Petri Luukkaisen dokumenttielokuvassa Tavarataivas (2013) parikymppinen Petri asettaa itsensä ihmiskokeeseen: Hän vie kaikki omistamansa tavarat varastoon ja antaa itselleen luvan hakea takaisin yhden esineen päivässä – vuoden ajan. Uusi elämä alkaa alasti, kylki kiinni patterissa. Dokumentti nostaa keskusteluun kestävyyden, perustarpeet ja tavaroiden erilaiset merkitykset.

 

AATOS JA AMINE
Ohjaus: Reetta Huhtanen
Suomi/Belgia/Saksa 2019
73 min + 10 min alustus
Sallittu kaikenikäisille

Ti 23.4. klo 13:00.

7.–9.-luokkalaisille ja 2. asteen oppilaille.
Reetta Huhtasen ohjaamassa dokumenttielokuvassa Aatos ja Amine (2019) kuusivuotias Aatos ja hänen ystävänsä etsivät elämän merkityksiä pommi-iskujen ravistelemassa maailmassa. Lapset oppivat ystävyydestä ja selvittelevät elämän merkitystä Brysselin monikulttuurisessa, monikielisessä ja moniuskontoisessa lähiössä.

FUCKING ÅMÅL
Ohjaus: Lukas Moodysson
Ruotsi, Tanska 1998
Kesto 89 min + 10 min alustus
Ruotsiksi, tekstitys suomeksi
Sallittu yli 12-vuotiaille

To 25.4. klo 13.00
7.–9.-luokkalaisille ja 2. asteen oppilaille.

Lukas Moodyssonin Fucking Åmål (1998) on tragikoominen tarina kahdesta identiteettiään etsivästä teinitytöstä ruotsalaisessa pikkukaupungissa. Elokuva onnistui aikanaan kohauttamaan kahden tytöt rakkaustarinalla ja otti herkällä, mutta rouhean realistisella tyylillään paikkansa nuorisoelokuvien modernina klassikkona.

 

ILMOITTAUTUMINEN:

Näytöksiin ilmoittaudutaan sähköpostilla osoitteeseen koulut@kavi.fi.

Kerrothan viestissä toivotun näytöksen, ryhmäsi koon ja luokka-asteen, koulun nimen sekä omat yhteystietosi. Huomioithan, että näytökset on jaoteltu luokka-asteittain.

Ilmoittautua voit heti. Paikkoja on rajattu määrä, ja näytökset täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Vahvistamme ilmoittautumisen sähköpostilla ja lähetämme tarkemmat ohjeet näytökseen saapumisesta.

Näytöksiin on vapaa pääsy. Näytökset järjestetään Kino Reginassa, keskustakirjasto Oodin ensimmäisessä kerroksessa osoitteessa Töölönlahdenkatu 4.