KINO REGINAN KOULUNÄYTÖKSET YLÄKOULUILLE JA 2. ASTEELLE SYKSYLLÄ 2023

Näytökset yläkouluille ja 2. asteelle

LEIJONAKUNINGAS
The Lion King
Ohjaus: Roger Allers, Rob Minkoff
USA, 1994
Kesto: 88 min + 10 min alustus
Puhuttu englanniksi, ei tekstitystä
Sallittu yli 7-vuotiaille

Ti 5.9. klo 13.00.
To 7.9. klo 13.00.

Leijonakuningas oli Disneyn ensimmäinen animaatio, joka ei pohjautunut olemassa oleviin hahmoihin tai tarinaan. Se oli myös ensimmäinen Walt Disney -studioiden luomus, jossa ei esiintynyt ainuttakaan ihmishahmoa vaan kaikki hahmot ovat eläimiä. Tarinan keskiössä on leijonanpentu Simba, jonka huoleton pentuus päättyy, kun Scar-setä surmaa isän, Mufasan. Simba joutuu maanpakoon, mutta saa pian tovereita, pahkasika-Pumban ja mangusti-Timonin. Eläinten liikkeiden mestarillinen animointi ja hengästyttävän hienot musiikkinumerot nostivat sen saman tien maailman katsotuimmaksi animaatioelokuvaksi.

VEDEN VARTIJA
Ohjaus: Saara Saarela
Suomi/Saksa/Norja/Viro, 2022
Kesto: 100 min + 10 min alustus
Puhumme suomea
Sallittu yli 12-vuotiaille
Ti 26.9. klo 12.30.
To 23.11. klo 12.30.
Kun vesi loppuu, sotilashallinnon otteet kovenevat. Noria tietää salaisen vesilähteen, mutta tieto voi olla hengenvaarallista. Voiko ystäviin luottaa, entä mitä sotilashallitus salaa? Kotimaiselle elokuvalle harvinainen scifi-lajityypin edustaja toteutettiin kansainvälisenä suurtuotantona. Saara Saarelan tulevaisuuteen sijoittuva dystooppinen Veden vartija perustuu Emmi Itärannan menestysromaaniin Teemestarin kirja.

SHERLOCK JR.
Ohjaus: Buster Keaton
USA, 1924
Kesto: 45 min + 10 min alustus
Englanninkieliset välitekstit, suom. tekstit
Sallittu yli 7-vuotiaille.

Ti 10.10. klo 11.00.

Kivikasvoinen Buster Keaton unelmoi olevansa salapoliisi selvittämässä suurta rikosta – tytön takia tietenkin. Akrobaattinen Keaton tunnettiin hurjista ja tarkkaan suunnitelluista stunteistaan, eikä tästäkään elokuvaunesta puutu vaarallisia tilanteita, kuten päristelyä moottoripyörän sarvilla. Mukana on kuitenkin myös ällistyttäviä trikkejä.

ILMOITTAUTUMINEN:

Näytöksiin ilmoittaudutaan sähköpostilla osoitteeseen koulut@kavi.fi.

Kerrothan viestissä toivotun näytöksen, ryhmäsi koon ja luokka-asteen, koulun nimen sekä omat yhteystietosi. Huomioithan, että näytökset on jaoteltu luokka-asteittain.

Ilmoittautua voit heti. Paikkoja on rajattu määrä, ja näytökset täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Vahvistamme ilmoittautumisen sähköpostilla ja lähetämme tarkemmat ohjeet näytökseen saapumisesta.

Näytöksiin on vapaa pääsy. Näytökset järjestetään Kino Reginassa, keskustakirjasto Oodin ensimmäisessä kerroksessa osoitteessa Töölönlahdenkatu 4.