Kansallinen audiovisuaalinen instituutti on osa Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelmaa, joka kutsuu kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset taiteen ja kulttuurin pariin lukuvuoden 2024–25 aikana.

Kino Reginassa pidettävä ohjelmakokonaisuus sisältää kouluryhmille suunnattuja vuorovaikutteista kinokonserttia ja tutustuttaa osallistujat varhaiseen mykkäelokuvaan sekä kuvan, musiikin ja äänien suhteeseen. Kinokonserttiosuudessa nähdään Charlie Chaplinin elokuvaklassikko Siirtolainen (Immigrant, 1917) kolmihenkisen yhtyeen livesäestyksellä ja näytöksen päättää tehosteäänipaja, jossa tutustutaan tarkemmin elokuvamusiikin ja foley-ääniin kokeillen ja keskustellen. Musiikista ja äänityöpajoista vastaavat palkitut musiikin ammattilaiset Miro Mantere, Jussi Miettola ja Otto Eskelinen.

Oppimateriaalit toteuttaa Kansallinen audiovisuaalinen instituutti ja hanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Kulttuurikasvatusohjelmaa rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto, Svenskakulturfonden sekä Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö.