Espoo Ciné tuo valikoiman uuden eurooppalaisen elokuvan kärkiteoksia Kino Reginaan sunnuntaina 6. syyskuuta.

Festivaalin tuotanto käynnistettiin uudelleen toukokuun lopussa koronapandemian aiheuttaman äkkipysäyksen jälkeen.

”Tilaisuus festivaalin järjestämiseen otettiin vastaan suurella ilolla: lähes vuoden työ ei valunutkaan hukkaan”, ohjelmistopäällikkö Mickael Suominen kertoo. ”Tuttuun tapaan tulossa on monipuolinen, ajankohtainen ja värikäs matka halki muuttuvan Euroopan. Lisämausteena esitämme muutaman tuoreen helmen Euroopan ulkopuolelta.”

Espoo Ciné vierailee Kino Reginassa sunnuntaina 6.9. kolmen elokuvan voimin:

ANDREY TARKOVSKY. A CINEMA PRAYER klo 15
Yksi elokuvan suurimmista mestareista, Andrei Tarkovski, on saanut arvoisensa käsittelyn uudessa dokumentissa, joka on ehdotonta katsottavaa kaikille Tarkovskin elokuvien ystäville.

THE BEST YEARS OF A LIFE klo 17
Claude Lelouchin rakastettu klassikko Mies ja nainen (1966) päättyi rakastavaisten syleilyyn. Tiet kuitenkin erkanivat, ja nyt entinen kilpa-ajaja Jean-Louis muistelee kaunista Annea vanhainkodissa. Anouk Aimée ja Jean-Louis Trintignant ovat karismaattiset seniorit, mutta myös heidän lastensa näyttelijät ovat mukana, nyt keski-ikäisinä.

MADRE klo 19
Madren alussa Elena (Marta Nieto) saa painajaismaisen puhelun pieneltä pojaltaan. Epätoivoinen äiti on voimaton auttamaan, ja puhelun päätyttyä poika katoaa jäljettömiin. 10 vuotta myöhemmin Elena elää ja työskentelee rannalla, josta poika katosi. Siellä hän kohtaa teini-ikäisen Jeanin, joka muistuttaa häntä omasta lapsestaan.