Ilmaisissa Helsinki-päivän näytöksissä perjantaina 12. kesäkuuta nautitaan Helsinkiin sijoittuvasta koko perheen slapstick-komediasta ja lähdetään historialliselle retkelle keskustakirjasto Oodin ympäristöön.

Helsinkiin sijoittuvassa koko perheen komediassa Pekka ja Pätkä puistotäteinä (1955) tuttu parivaljakko päätyy hakemaan töitä naisvaltaiselta päivähoitoalalta. Järjestyksessä neljättä Pekka Puupää -elokuvaa kuvattiin eri puolilla Helsinkiä, kuten Töölössä talvipuutarhassa, Kumpulan maauimalaissa, Eirassa Tähtitorninmäellä, Hakaniemessä Säästöpankinrannassa, Jätkäsaaressa ja Hietalahden torilla. Slapstick-huumoriin ja suomalaiseen rillumarei-perinteeseen nojaavat Pekka ja Pätkä -farssit nousivat kansan suosikeiksi 1950–60-luvuilla. Filmit ovat mainioita aikansa kuvauksia, ja niiden kaupunkikuvissa on nostalgiaa.

Pääkaupungin sydämessä -erikoisnäytöksessä nähdään keskustakirjaston lähiympäristöön sijoittuvia dokumentteja ja televisio-ohjelmia eri vuosikymmeniltä. Esitellyiksi tulevat mm. VR:n tavaramakasiinit, päärautatieasema, Sokoksen tavaratalo, marsalkka Mannerheimin ratsastajapatsas, eduskuntatalo, Finlandia-talo sekä monet muut lähitienoon kohteet. Lisäksi Hannu Karpo kippaa ohjelmassaan kuorma-autollisen perunoita nykyisen Kansalaistorin liepeille, ja katsojat saavat ihmetellä, kuinka köyhien lisäksi myös kansanedustajat säntäävät hamstraamaan itselleen ilmaista ravintoa.

Näytöksiin on rajoitettu määrä lippuja, ja salin kapasiteetti on näytöksissä rajattu 60 henkeen. Vapaaliput ilmaisnäytöksiin tulee lunastaa etukäteen Kino Reginan verkkokaupasta tai noutaa Kino Reginan lippukassalta teatterin aukioloaikoina.

Pekka ja Pätkä puistotäteinä pe 12.6. klo 13.
Pääkaupungin sydämessä pe 12.6. klo 14.30.