KAVI ja Oodi järjestävät yhteistyössä syyslomalla 14.10. kaksi elokuvanäytöstä lapsiperheille. Näytöksissä esitetään Astrid Lindgren -klassikkofilmatisointi Vaahteramäen Eemeli (1971) ja kokoelma Charles Chaplinin mykkäkomedioita pianosäestyksellä. Näytöksiin on vapaa pääsy.

***

Tervetuloa syysloman elokuvaesityksiin Oodin Kino Reginaan! Esityksiin on vapaa pääsy, ja sisään mahtuu 70 ensimmäistä. Näytökset on suunnattu ensisijaisesti lapsille ja lapsiperheille – toivommekin, että aikuiset saapuisivat näytöksiin lasten seuralaisina.

Päivän mittaan esitetään seuraavat elokuvat:

Klo 10.30: Vaahteramäen Eemeli / Emil i Lönneberga

Ruotsi, 1971. Ohjaus: Olle Hellbom. Pääosissa: Jan Ohlsson, Lena Wisborg, Allan Edwall, Emy Storm. Kesto: 95 min. Ikäraja: K7. Puhuttu ruotsiksi, tekstitetty suomeksi.

Eemeli on 5-vuotias poika, jonka kekseliäisyyttä aikuiset eivät aina arvosta. Kun pikkusisko päätyy roikkumaan lipputankoon, Vaahteramäki raikaa taas isän vihaisesta huudosta: ”Eeeemeeliii!” Suuren suosion saaneista Eemeli-elokuvista tuli menestys sekä Ruotsissa että ulkomailla. Myös Astrid Lindgren itse oli sovituksiin tyytyväinen ja vieraili usein niiden kuvauspaikoilla.

Klo 13.00: Chaplinin lyhytelokuvia livesäestyksellä: Tutustuminen, Pikkutunneilla, Siirtolainen

Yhdysvallat, 1914–1917. Ohjaus: Charles Chaplin. Elokuvat ovat mykkiä, ja ne säestää pianisti Matias Tyni. Yhteiskesto: 59 min. Sallittu kaikenikäisille.

Varhaisen mykkäelokuvan tunnetuimman koomikon Charles Chaplinin tuotannosta esitetään koosteessa kolme lyhytelokuvaa. Tutustuminen (Getting Acquainted, 1914) kertoo puistossa tapahtuvista väärinkäsityksistä ja ihmissuhteista. Pikkutunneilla-elokuvassa (One A.M, 1916) Chaplinin esittämä herrasmies saapuu juhlien jälkeen kotiin, mutta jalat eivät tahdo enää kantaa ja totella häntä. Chaplin parhaimpiin elokuviin lukeutuva Siirtolainen (The Immigrant, 1917) kuvaa kulkurihahmon saapumista maahanmuuttajana Amerikkaan. Elokuvat esitetään livepianosäestyksellä.

Noudatamme THL:n ohjeistuksen mukaista turvavälisuositusta. Kino Reginaan mahtuu reiluilla turvaväleillä noin 70 katsojaa. Tulethan kirjastoon ja näytöksiin vain terveenä! Suosittelemme vahvasti myös kasvomaskin käyttöä näytöksessä.