Kevään koittaessa pääsemme vihdoin avaamaan koronan takia tauolla olleet koululaisnäytökset ja tuomaan ripauksen elokuvateatterikokemusta myös koululaisten päiviin. Kevään teemana ovat ystävyys ja rauha, ja ohjelmisto sisältää kolme eri luokka-asteelle suunniteltua näytöstä.

Pienemmille katsojille suunnattu lyhytanimaationäytös koostuu kolmesta Liisa Helmisen ja Tini Sauvon yhteistyössä tekemästä kotimaisesta paperianimaatiohelmestä Myyrän aarre (2001), Kukon ja kanan sauna (1991) ja Minulla on tiikeri (1979). Alakoululaisille esitetään Astrid Lindgrenin satuklassikkofilmatisointi Ronja Ryövärintytär (1984), jossa seikkaillaan erikoisia olentoja kuhisevassa metsässä ja taistellaan rohkeasti ystävyyden puolesta. Yläkoululaiset pääsevät puolestaan pohtimaan rauhan teemaa Reetta Huhtasen empaattisen dokumenttielokuvan Aatos ja Amine (2019) kautta. Aatos ja Amine -näytöksen pedagoginen puoli toteutetaan yhteistyössä Rauhankasvatusinstituutin kanssa.

Kevään elokuvat ja näytöspäivät:
to 21.4. klo 9.30 Lyhytanimaationäytös
ti 26.4. klo 9 Lyhytanimaationäytös
ti 26.4. klo 11 Ronja Ryövärintytär
ti 3.5. klo 9 Ronja Ryövärintytär
ti 3.5. klo 13 Aatos ja Amine

Pääset tutustumaan kevään koulunäytöksiin lähemmin tästä.

Näytöksiin ilmoittaudutaan lähettämällä viesti osoitteeseen koulut@kavi.fi. Paikkoja on rajattu määrä, ja näytökset täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Näytöksiin on vapaa pääsy. 

Elokuvanäytökset ovat maksuttomia, mutta vaativat ennakkoilmoittautumisen. Voit ilmoittaa luokkasi mukaan osoitteessa koulut@kavi.fi. Mainitse viestissäsi koulusi ja luokkasi nimi, osallistujien lukumäärä (oppilaat + valvojat) sekä oma nimesi ja yhteystietosi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.