Sisäänkäynti

Kino Regina sijaitsee Helsingin keskustakirjasto Oodin tiloissa. Sisäänkäynnit teatteriin ovat Oodin sisäänkäyntejä, jotka ovat kaikki esteettömiä, kynnyksettömiä ja varustettu sähköisesti avautuvilla ovilla sekä äänimajakoin. Oodin sisäänkäynnit sijaitsevat Kansalaistorilla, Eero Erkon kadulla sekä Töölönlahdenkadulla. Kirjaston ollessa suljettuna Kino Reginan sisäänkäyntinä toimii rakennuksen pohjoispäädyn ovi (Töölönlahdenkatu 4).

Sisätilat ja kulkeminen

Kino Regina sijaitsee Oodin ensimmäisessä kerroksessa. Kulku saliin tapahtuu leveitä käytäviä pitkin. Kansalaistorilta sisälle tullessa käännytään vasemmalle ja kuljetaan kahvilan ohi, kunnes vasemmalla eteen tulevat Kino Reginan lipunmyyntitiski sekä sisäänkäynti. Esteetön reitti Reginalle on opastettu myös kohoraitaopasteella lattiassa.

Salissa on kaksi pyörätuolipaikkaa. Ne sijaitsevat eturivissä, yksi paikka kummassakin päässä eturiviä. Lisäksi eturivin edustalla on reilusti vapaata tilaa, johon voidaan ottaa myös pyörätuolia käyttäviä asiakkaita. Saliin on leveät ovet, ja ne avataan 15 minuuttia ennen esitystä.

Lipunmyynti

Lipunmyyntitiski sijaitsee 90 cm korkeudessa. Liikkumis- ja toimimisesteisen asiakkaan henkilökohtainen avustaja pääsee maksutta näytöksiin. Avustajalippu tulee varata etukäteen sähköpostilla osoitteesta kinoregina@kavi.fi tai Kino Reginan lipunmyyntipisteeltä. Huom. jo loppuunmyytyyn näytökseen emme valitettavasti voi taata avustajalippua. Avustavat koirat ovat lämpimästi tervetulleita.

WC-tilat

Oodin esteettömät wc-tilat sijaitsevat K-kerroksessa. Kulku sinne tapahtuu kahvion ja Kino Reginan välissä sijaitsevalla hissillä. Hissin painikkeiden alle on sijoitettu roskakoreja. K-kerroksessa on kolme esteetöntä wc-tilaa. Kunkin esteettömän wc-tilan ovissa on vaakavetimet. Tiloissa on myös reilusti tilaa liikkua. Wc-istuimen vieressä olevat tukikahvat ovat kiinnitetty seinään.

Lähin yksittäinen esteetön vessa sijaitsee elokuvasalin lämpiössä lipunmyyntipisteen vieressä. Ovi ei ole yleisessä asiakaskäytössä ja siitä puuttuu opastekyltti. WC on lukittu, ja oven saa auki pyytämällä henkilökunnan apua.

Induktiosilmukka

Salissa ja palvelupisteessä on induktiosilmukka. Lipuntarkastusväliköstä löytyy induktiosilmukan kuuluvuuskartta, josta selviää, että eturivi ja takarivi ovat induktiosilmukan kuuluvuusalueen ulkopuolella.

Tekstitykset

Kino Reginassa esitetään elokuvia KAVIn omista arkistokokoelmista, minkä lisäksi esitämme myös muiden kansainvälisien elokuva-arkistojen ja levittäjien kopioita. Suurin osa näytöksistä esitetään edelleen 35 mm -filmiltä. Eri ikäisten filmien näytöksissä kuvan- ja äänenlaatu voivat vaihdella, eikä tekstityksiä ole aina saatavilla. KAVIn omissa kopioissa on useimmiten suomen- ja ruotsinkieliset tekstitykset. Lainakopioissa suomenkielisiä tekstityksiä ei välttämättä ole. Sääntönä kuitenkin on, että jos elokuva ei ole puhuttu suomeksi tai englanniksi, esityksessä on joko suomen- tai englanninkieliset tekstitykset. Tarkista aina ajankohtaisin tekstitystieto elokuvan esittelysivulta.

Lainassa oleviin kopioihin emme saa itse lisätä tekstejä, vaan tekstitys täytyy tehdä elektronisesti. Elektroninen tekstitys tarkoittaa, että kääntäjä ensin kääntää elokuvan tekstitykset suomeksi, minkä jälkeen hän ”napittaa” ne tekstityskoneella paikoilleen reaaliajassa näytöksessä. Meillä ei valitettavasti ole resursseja käännättää ja tekstittää kaikkia elokuvia suomeksi. Pyrimme kuitenkin jatkuvasti lisäämään tekstitettyjen elokuvien määrää ohjelmistossamme. Kaikki Kuukauden elokuva -sarjan elokuvat on tekstitetty suomeksi. Tekstitystiedot voi tarkistaa elokuvakohtaisesti verkkosivuiltamme.

Kuvailutulkkaus

Uusimmat kotimaiset elokuvat ovat yleensä kuvailutulkattuja. Elokuvien kuvailutulkkauksessa on käytössä maksuton MovieReading-sovellus, joka on saatavilla älypuhelimen tai tabletin sovelluskaupasta sekä Android- että iOS-laitteelle. Ajantasainen tieto kuvailutulkatuista elokuvista löytyy sovelluksesta.