Kino Regina on Kansallisen audiovisuaalisen instituutin elokuvateatteri. KAVIn esitystoiminnan ydintehtävä on elokuvahistorian ja elokuvakulttuurin monipuolinen esitteleminen. Suurten klassikoiden rinnalla Kino Reginassa nähdään niin nykyelokuvaa kuin taide- ja vaihtoehtoelokuvaakin.

Kino Reginan konehuone on suunniteltu elokuva-arkiston esitystoiminnan vaativiin tarpeisiin. Poikkeuksellisessa konehuoneessa on modernin digi- ja äänitekniikan lisäksi parhaat mahdollisuudet esittää perinteistä filmiä. Ensimmäistä kertaa elokuva-arkiston historiassa KAVIn on mahdollista esittää omassa teatterissaan mm. 70-millisiä elokuvia ja cinemascope-elokuvia formaatin edellyttämällä tavalla. Myös esteettömyys ja tavoitettavuus -näkökulmat on otettu huomioon.

Näytöksiä järjestetään kuutena päivänä viikossa, tiistaista sunnuntaihin, keskimäärin kolme näytöstä päivässä. Elokuvateatterissa on 250 istuinpaikkaa ja 2 pyörätuolipaikkaa. Lisäksi koko ensimmäinen rivi on suunniteltu myös pyörätuolikäyttöä varten.

KAVIn esitystoiminnan perustana ovat paitsi oman elokuva-arkiston kokoelmat myös kansainvälinen yhteistyö kollega-arkistojen ja elokuvalevitystoimistojen kanssa. Lisäksi KAVI tekee yhteistyötä kotimaisten elokuvafestivaalien ja muiden kulttuuritoimijoiden kanssa. Suurin osa näytöksistä esitetään edelleen 35 mm -filmiltä. Eri ikäisten filmien näytöksissä kuvan- ja äänenlaatu voivat vaihdella.

Elokuvakasvatuksella on merkittävä osa KAVIn esitystoiminnassa. Vuosittain kouluille ja oppilaitoksille kuratoiduissa näytöksissä vierailee noin 8000 päiväkotilaista, koululaista ja opiskelijaa.

Koulujen elokuva-, media- ja kulttuurikasvatuksen tueksi KAVI tarjoaa ilmaisia materiaaleja netissä: Elokuvapolku ja Elävä muisti.