Kino Regina on Kansallisen audiovisuaalisen instituutin elokuvateatteri, joka sijaitsee Helsingin keskustakirjasto Oodissa. KAVIn esitystoiminnan ydintehtävä on elokuvahistorian ja elokuvakulttuurin monipuolinen esitteleminen. Suurten klassikoiden rinnalla Kino Reginassa nähdään niin nykyelokuvaa kuin taide- ja vaihtoehtoelokuvaakin.

Kino Reginan konehuone on suunniteltu elokuva-arkiston esitystoiminnan vaativiin tarpeisiin. Poikkeuksellisessa konehuoneessa on modernin digi- ja äänitekniikan lisäksi parhaat mahdollisuudet esittää perinteistä filmiä. Ensimmäistä kertaa elokuva-arkiston historiassa KAVIn on mahdollista esittää omassa teatterissaan mm. 70-millisiä elokuvia ja cinemascope-elokuvia formaatin edellyttämällä tavalla. Myös esteettömyys ja tavoitettavuus -näkökulmat on otettu huomioon.

Näytöksiä järjestetään kuutena päivänä viikossa, tiistaista sunnuntaihin, keskimäärin kolme näytöstä päivässä. Elokuvateatterissa on 250 istuinpaikkaa ja 2 pyörätuolipaikkaa. Lisäksi koko ensimmäinen rivi on suunniteltu myös pyörätuolikäyttöä varten.

KAVIn esitystoiminnan perustana ovat paitsi oman elokuva-arkiston kokoelmat myös kansainvälinen yhteistyö kollega-arkistojen ja elokuvalevitystoimistojen kanssa. Lisäksi KAVI tekee yhteistyötä kotimaisten elokuvafestivaalien ja muiden kulttuuritoimijoiden kanssa. Suurin osa näytöksistä esitetään edelleen 35 mm -filmiltä. Eri ikäisten filmien näytöksissä kuvan- ja äänenlaatu voivat vaihdella.

Elokuvakasvatuksella on merkittävä osa KAVIn esitystoiminnassa. Vuosittain kouluille ja oppilaitoksille kuratoiduissa näytöksissä vierailee noin 8000 päiväkotilaista, koululaista ja opiskelijaa.

Koulujen elokuva-, media- ja kulttuurikasvatuksen tueksi KAVI tarjoaa ilmaisia materiaaleja netissä: Elokuvapolku ja Elävä muisti.