KAVI on mukana Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin järjestämässä kahden näytöksen varainkeruutapahtumassa, jonka tuotot lahjoitetaan Suomen Punaisen Ristin ja Unicefin työhön Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseksi. Bio Rexissä lauantaina 2.4. järjestettävässä tapahtumassa nähdään kooste KAVIn koko perheen animaatioita sekä KLONDIKE (2022).

klo 17:30 Koko perheen animaatioita
klo 19:15 Klondike

Osta liput täältä.

Koko perheen animaatioita

Lyhytanimaationäytös Liisa Helmisen ja Tini Sauvon yhteistyössä tekemistä kotimaisista paperianimaatiohelmistä Myyrän aarre (2001), Kukon ja kanan sauna (1991) ja Minulla on tiikeri (1979) sopii myös perheen pienimmille. Tunnelmallisten animaatioiden teemoina ovat muun muassa rohkeus, onnen etsiminen ja ystävyyden merkitys. Tarkoituksena on tarjota perheille valoisa elokuvakokemus aikana, jolloin moni kokee ahdistusta maailman tilasta. Toivomme, että näytös tarjoaa myös mahdollisuuden avata keskustelu yhteisestä vastuusta ja solidaarisuudesta lasten kanssa animaatioiden lempeiden teemojen avulla. Näytöksessä ei käsitellä sotatilannetta suoraan, mutta tarjoamme infoa tavoista, joilla auttaa.

KLONDIKE

Hyytävän ajankohtainen KLONDIKE sai maailmanensi-iltansa Sundancen elokuvafestivaaleilla tammikuussa. Ukrainalaisen Maryna Er Gorbachin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva on karu ja järkyttävä kuvaus tavallisista ihmisistä sodan jaloissa vuonna 2014 Donbassin alueella, jossa Venäjän tukemat separatistit ja palkkasotilaat terrorisoivat asukkaita. Viimeisillään raskaana olevan Irkan ja hänen miehensä Tolikin maatilaan osuva ammus ja lähistölle murskautuva Malesian Airlinesin matkustajakone lisäävät sekasortoa.

Tapahtuman kaikki lipputulot lahjoitetaan lyhentämättömänä Suomen Punaisen Ristin ja Unicefin työhön Ukrainan sodasta kärsivien auttamiseksi.

Kutsu elokuvatoimijoille: Yhdessä voimme tehdä enemmän!
Jos olet kiinnostunut osallistumaan ja järjestämään oman näytöksen yllä mainituista elokuvista lauantaina 2.4., lue ohjeet siihen täältä.