Nyt se on virallista! Teatterin ovet saadaan auki ti 29.6. ja yleisö pääsee palaamaan elokuvaelämysten pariin. Ohjelmisto julkaistaan kokonaisuudessaan ja lipunmyynti alkaa ti 22.6. klo 10. Sitä ennen voi jo tutustua muutamiin kesän ohjelmistotärppeihin.

KAVIn ja Sodankylän elokuvajuhlien uusi yhteistyösarja

Ensi viikolla alkava Sodankylän elokuvafestivaali käynnistää yhdessä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) kanssa uuden teemasarjan Historia havisee. Suomalainen elokuva 90 vuotta sitten. Teemasarja seuraa kronologisesti suomalaisen elokuvan kehitystä ja aloittaa katsauksella varhaiseen kotimaiseen äänifilmiin vuodelta 1931.
Suomalainen elokuva 90 vuotta sitten – 1931 -ohjelmisto Sodankylän elokuvajuhlilla
Sodankylän elokuvajuhlat verkossa 17.-21.6.2021

Sodankylän parhaat – 1987 Kino Reginan Kesässä

Suomen elokuva-arkisto (nyk. KAVI) on ollut Sodankylän elokuvajuhlien yhteistyökumppani festivaalin alusta alkaen. Nyt Kino Reginassa esitellään Sodankylän parhaita elokuvia vuoden 1987 ohjaajavierailta, joita olivat mm. Jacques Demy, Michael Powell ja Jim Jarmusch. Teemasarjan avaa Rochefortin tytöt (Les Demoiselles de Rochefort, 1967) 70 mm:n filminä.
Sodankylän parhaat  – 1987 Kino Reginan kesässä. Lisätietoa tulossa pian!

Brian Eno: Ambient-teoksia, immersiivisiä installaatioita ja elokuvamusiikin juhlaa 

Kino Regina ja Helsingin juhlaviikot toteuttavat yhteistyössä Brian Eno -kokonaisuuden, joka esittelee musiikkimaailman pioneerina, videotaiteilijana ja pop-tuottajana tunnetun Brian Enon monipuolista työtä seitsemän elokuvan esityssarjan, immersiivisten installaatioiden sekä ambient -teosten (77 Million Paintings and Other Audio-Visual Works, The Ship, Reflection ja Thursday Afternoon) kautta.
Brian Eno – teemasarja Kino Reginassa elo-syyskuussa. Lisätietoa tulossa pian!
Helsingin juhlaviikkojen Brian Eno -teokset Musiikkitalossa 19.8.–5.9.