Kino Reginan syksyn ohjelmisto on julkaistu ja liput myynnissä.

Syyskausi käynnistyy Alfred Hitchcockin 120-vuotisjuhlavuoden merkeissä, kun jännityselokuvan mestarin syntymästä tulee elokuun 13. päivä kuluneeksi 120 vuotta. Kino Reginassa vietetään ohjaajan syntymäpäivää 13.8. omistamalla koko ilta Hitchcockin elokuville. Juhlaillan, ja samalla Kino Reginan syyskauden, aloittaa yleisön toivenäytös Täydellinen rikos (Dial M for Murder, 1954). Suljetun huoneen jännitystarina esitetään 3D-formaatissa, joka tehostaa jännitystä ja tuo elokuvaan myös psykologista syvyyttä. Iltaa jatkaa Puhtauden lunnaat (1929), josta äänielokuvan murrosaikana tehtiin sekä mykkä että livedubattu versio. Kino Reginassa nähdään elokuvan ääniversio. Illan päättää Alfred Hitchcock Presents -näytös, jossa nähdään kolme jaksoa Hitchcokin vuosina 1955–62 isännöimästä, toinen toistaan upeampia tekijöitä esittelevästä televisiosarjasta. Kolmessa nyt nähtävässä jaksossa tavataan mm. kuolleista palannut kirjailija, uhkapelissä hävinnyt kiinteistövälittäjä sekä tappajagigolo. Kahdeksantoista pitkää elokuvaa käsittävä Alfred Hitchcock -juhlasarja jatkuu Kino Reginassa koko syksyn ajan.

Syksyn muuta ohjelmaa: Fassbinder, feministinen independent-ohjaaja ja kirjallisuus

Vain 37-vuotiaana kuolleen Rainer Werner Fassbinderin armoton ohjaustahti synnytti 41 elokuvaa, joissa katse tarkentui usein hyväksikäytön ja vieraantumisen kokemuksiin. Kino Reginassa esitetään syksyn aikana kuusitoista Fassbinderin ohjaamaa elokuvaa lokakuusta alkaen. Loppusyksyllä Kino Reginassa on vuorossa elokuvasarja Ida Lupinolta, joka oli 1950-luvun Hollywoodin ainoita naisohjaajia. Feministinen independent-elokuvien tienraivaaja ei kaihtanut yhteiskunnallisia aiheita, kuten abortti, raiskaus ja kaksiavioisuus. Näyttelijänä tunnetun Lupinon ohjaustyöt ovat jääneet vähemmälle huomiolle – nyt on aika korjata asia.

KAVI tuo valkokankaalle ensimmäistä kertaa ohjaajasarjat myös Hirokazu Kore-edalta, James Cameronilta, Dario Argentolta. Venäläinen elokuva nousee esiin kattavassa Sergei Eisenstein -sarjassa, minkä lisäksi ohjaajanimin kuuluvat Juraj Hertz, Paolo & Vittorio Taviani ja Markku Pölönen. Ensimmäisen Oodissa vietetyn vuoden kunniaksi syysohjelmistoon on valikoitunut myös useita kirjallisuusaiheisia esityssarjoja, kuten tyttökirja- ja Edgar Allan Poe -filmatisointien sarjat, Colette– ja Jean Cocteau -sarjat sekä Tammen Keltaisen kirjaston 65-vuotisjuhlasarja. Mukana ohjelmistossa on tuttuun tapaan myös monipuolinen valikoima sing-along-näytöksiä, perinteisiä ja modernimpia kinokonsertteja, lasten näytöksiä sekä seminaareja.

Kino Reginan syyskauden lipunmyynti alkaa 25.7. klo 9 verkkosivuilla ja klo 16.30 Kino Reginan lipunmyyntipisteessä.