Kaikkien LUX Film Days -palkintoehdokaselokuvien vapaaliput ovat nyt jaossa Kino Reginan verkkokaupassa ja teatterin lippuluukulla. Omaa suosikkiaan LUX-palkinnon saajaksi voi äänestää 25.5. saakka.

LUX-palkinto on Euroopan parlamentin vuosittain myöntämä tunnustus, jolla edistetään eurooppalaista elokuvatuotantoa, eurooppalaisia arvoja ja otetaan kantaa sosiaalisiin kysymyksiin. Palkinto myönnetään parhaalle, ajankohtaiselle ja eurooppalaista identiteettiä luotaavalle elokuvalle.

Suomalaiset pääsevät mukaan valitsemaan Euroopan parlamentin LUX-elokuvapalkinnon saajaa äänestämällä lempielokuvaansa LUX-ehdokkaista 25. toukokuuta 2022 mennessä täällä. Voittaja julkistetaan LUX-yleisöpalkinnon palkintotilaisuudessa Euroopan parlamentissa Strasbourgissa 8. kesäkuuta 2022.

Kino Reginassa finalistiehdokkaat esitetään ilmaisnäytöksissä suomeksi ja ruotsiksi tekstitettyinä 22.–24.4. LUX-näytöksiin on vapaa pääsy, mutta vapaalippu tulee lunastaa ennakkoon. Vapaaliput ovat nyt jaossa Kino Reginan verkkokaupassa sekä Kino Reginan kassalla.

LUX FILM DAYS -ohjelma:
pe 22.4. klo 21.05 Quo vadis, Aida? (Bosnia-Hertsegovina 2020)
la 23.4. klo 19 Pako (Tanska 2021)
su 24.4. klo 20.05 Great Freedom (Itävalta 2021)

Ennakkotiedoista poiketen elokuvat eivät ole katsottavissa verkkonäytöksinä.