Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) yhteistyö venäläisten kulttuuriorganisaatioiden kanssa on keskeytynyt Ukrainan sotatilanteen takia. Esitystoiminnassa tämä näkyy tarkkana tapauskohtaisena harkintana ohjelmistoon valittavien elokuvien kohdalla.

Kino Reginan kevätkauden Baletti puhuu! -sarjan elokuvan Venäläisen baletin mestareita (1953) sijaan esitetään kaikkien aikojen ensimmäinen ukrainalainen balettielokuva, Lileja (1958). Ukrainalaistaiteilija Taras Ševtšenkon henki ja runous pulppuavat allegorisesta tarinasta, jossa julma prinssi erottaa nuoret rakastavaiset toisistaan.

KAVIn esitystoiminta katsoo, että ajankohta ei myöskään ole sopiva koko perheelle suunnatun Astu salaiseen maailmaan -sarjan elokuvan Taikapeili (1963) esittämiselle, ja näytös on tältä keväältä peruttu.

KAVI on mukana järjestämässä valtakunnallista varainkeruutapahtumaa Ukrainan hyväksi lauantaina 2.4. yhteistyössä Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin kanssa. Osoitimme tukea Ukrainalle myös järjestämällä 7.3. solidaarisuusnäytöksen elokuvasta Mr. Jones (2019).