Japanilaisohjaaja on paikalla näytöksissä 20.–23. helmikuuta. Lauantai 23.2. koko päivä on omistettu ohjaajan elokuville ja Q&A-tilaisuuksille.

Japanin tunnetuimpiin nykyohjaajiin kuuluva Naoko Ogigami (s. 1972) saapuu vierailulle Suomeen 19.–24. helmikuuta. Kino Reginassa ohjaaja vierailee lauantaina 23.2., jolloin koko päivä on omistettu Ogigamin elokuvanäytöksille ja niihin liittyville keskustelutilaisuuksille.

Ogigami tunnetaan harmonisen visuaalisista elokuvistaan, joiden henkilöhahmot joutuvat käsittelemään itselleen vieraita asioita tai sopeutumaan uudenlaiseen ympäristöön. Ogigamin elokuvien juonissa toistuu kehitys kohti mielenrauhaa ja hyväksyntää, ja niitä onkin luonnehdittu ”tunnetasolla parantaviksi” (iyashi-kei eiga).

Kino Reginassa esitetään Naoko Ogigamilta seitsemän elokuvan retrospektiivi. Suomalaisille kenties tunnetuin Ogigamin elokuva on Ruokala Lokki (Kamome shokudo, 2006), joka kuvattiin kokonaan Suomessa ja joka teki punavuorelaisesta ravintolasta suositun japanilaisturistien keskuudessa. Arkisen fantastisessa elokuvassa käsitellään kahden hyvin erilaisen kulttuurin samankaltaisuuksia. Kissoja vuokraavasta naisesta kertova Rent-a-cat (Rentaneko, 2012) puolestaan valloitti ensin Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla ja oli yksi KAVIn kaikkien aikojen suosituimmista Kuukauden elokuvista.

Retrospektiivissä nähdään myös Naoko Ogigamin esikoispitkä, raikas lapsuuskuvaus Yoshino’s Barber Shop (Barber Yoshino, 2004), Love is 5-7-5! (Koi wa go-shichi-go, 2005), viipyilevän kaunis Glasses (Megane, 2007), Yhdysvaltoihin sijoittuva sukutarina Toilet (Toiretto, 2010) ja Ogigamin uusin elokuva, koskettava Close-Knit (Karera ga honki de amu toki wa, 2017), joka voitti Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin yleisöpalkinnon. Elokuvat ovat saaneet palkintoja myös muun muassa Berliinin elokuvajuhlilla ja Sundance-festivaalilla.

Naoko Ogigami on paikalla seuraavissa näytöksissä:

Keskiviikko 20.2. klo 19 Ruokala Lokki (ohjaaja avaa elokuvan)

Torstai 21.2. klo 18.30 Rent-a-cat (ohjaaja avaa elokuvan)

Lauantai 23.2.:
Klo 14 Ruokala Lokki, Q&A ohjaajan kanssa elokuvan jälkeen
Klo 16.30 Rent-a-cat, Q&A ohjaajan kanssa elokuvan jälkeen
Klo 19.05 Close-Knit, Q&A ohjaajan kanssa elokuvan jälkeen

Naoko Ogigami -sarja jatkuu Kino Reginassa 20.2.–23.3.2019 ja se järjestetään yhteistyössä Helsinki Cine Aasian kanssa.