Maaliskuun 2021 kuratointipeli on päättynyt.
Kiitos kaikille osallistuneille! Valmiit sarjat ovat nähtävissä täällä. 

Kino Reginan ollessa suljettu KAVIn ohjelmistosuunniittelijat ovat kuratoineet Elonet-palvelusta löytyvien elokuvien pohjalta ilmaiseksi katsottavia esityssarjoja.

Nyt sinullakin on mahdollisuus kuratoida oma sarjasi Elonet-elokuvapalvelusta ja saada se esille sekä Elonetiin että Kino Reginan verkkosivuille!

Osallistumisaikaa on maaliskuun 2021 loppuun saakka, ja valmiita sarjoja julkaistaan Elonetissä sitä mukaa, kun niitä meille lähetetään.

OHJEET KURATOINTIPELIIN:

1. Keksi sarjallesi teema.
Hyvällä esityssarjalla on kiinnostava teema. Keksi siis joku teema tai aihe, joka yhdistää kaikkia kuratoimasi esityssarjan elokuvia.

Vinkkejä:

Tutustu KAVIn suunnittelijoiden kuratoimiin Elonet-sarjoihin täällä.

Eri maiden arkisto-alan ammattilaiset ovat koonneet Kansainvälisen elokuva-arkistojen liiton (FIAF) sivuille esityssarjoja, joiden elokuvat löytyvät maailman elokuva-arkistojen ilmaisista striimauspalveluista. Voit ammentaa inspiraatiota myös niistä! 


2. Valitse sarjan elokuvat

Tutustu Elonetin tarjontaan täällä ja kokoa oma elokuvalistasi sellaisista elokuvista, jotka ovat katsottavissa Elonet-palvelussa. Mukana voi olla pitkiä elokuvia, lyhytelokuvia, mainosfilmejä, dokumentteja, katkelmia – mitä vain Elonetistä löytyy!

Vinkkejä:

Kaikki palvelussa katsottavissa olevat elokuvat löytyvät etusivulla yläpalkissa olevan ”Katso elokuvia” -linkin takaa. Voit tehdä tuloksiin erilaisia rajauksia.

Voit myös tehdä tarkennettuja hakuja sivuston yläpalkista löytyvän ”Hakutoiminnot”-linkin avulla. Haun jälkeen tulokset voi rajata niihin, jotka ovat katsottavissa palvelussa valitsemalla ”Verkossa saatavilla” -vaihtoehdon sivun vasemmasta ylälaidasta. Huom! Kaikki Elonetistä löytyvät elokuvat eivät ole katsottavissa Elonet-palvelussa.

3. Valitse järjestys ja tee lista
Kokoa valitsemasi elokuvat listaksi, jossa näkyy elokuvan/katkelman nimi, valmistumisvuosi ja kesto. Mieti, myös mikä olisi paras järjestys elokuville sarjan sisällä.

Esim:
Urho Kekkonen, 1961, 37 min

Urho Kekkonen – valtiomies, presidentti, 1967, 35 min

4. Keksi elokuvasarjallesi nimi
Voit lisäksi kirjoittaa lyhyen kuvauksen siitä, mitä sarjasi pitää sisällään, ja mikä sen keskeinen ajatus on.

Parhaat sarjat julkaistaan Elonet-palvelussa ja Kino Reginan verkkosivuilla kevään aikana. Kolme parasta kuraattoria palkitaan myös KAVIn kirjapalkinnoilla ja elokuvalipuilla.

Maaliskuun 2021 kuratointipeli on päättynyt.
Kiitos kaikille osallistuneille! Valmiit sarjat ovat nähtävissä täällä.