Archives

SING-ALONG KESÄ 2023

Kauan odotetut Disney-animaatioiden sing-along-näytökset palaavat! Satavuotiasta Disney-yhtiötä juhlistetaan mm. Leijonakuningas & Kaunotar ja hirviö -sing-alongeilla. Sing-along-näytöksissä elokuvien laulujen sanat heijastetaan valkokankaalle. Liput: 10 e / 8 e (klubijäsenet) / 5 e (alle 12 v).

CHINATOWN

Neo noir -genren kaksi lyömätöntä klassikkoa nojaavat film noir -genren henkilögalleriaan, juonikuvioihin ja estetiikkaan. Perinteiseen tapaan tarina saa alkusysäyksen yksityisetsivän saadessa toimeksiannon. Yksinkertaisen keikan takaa paljastuukin koko kaupunginlaajuinen korruptioverkosto ja etsivälle tuntematon rinnakkaistodellisuus. Samasta puusta veistetyt elokuvat osoittavat, että tarinat ja hahmot voivat olla samat, mutta muoto ja tyyli ratkaisevat. Kovaksi keitetty rikosdraama ja erikoistehoste-elokuvien […]

ALADDIN

Tuhannen ja yhden yön tarinoista ammentavassa taianomaisessa animaatiossa köyhä katujen kasvatti yrittää taikalampun avulla voittaa prinsessan sydämen. Elokuvan lumoa tehosti lapsi- ja aikuisyleisöön osuva huumori, ja sen tunnuslaulu palkittiin sekä Oscarilla että Golden Globella. Disney-yhtiö palkitsi suomiversion parhaana Aladdin-dubbauksena ja Vesa-Matti Loirin legendaarisen ääniroolin lampunhenkenä erityismaininnalla.

ADULTS IN THE ROOM

Sotilasjuntat ja valtiososialismi ovat kadonneet, mutta aave kummittelee yhä 2000-luvun Euroopassa – EU:n aave. Adults in the Room käy käsiksi yhteen lähihistorian ristiriitaisimmista aiheista: Kreikan talouskriisiin ja vuoden 2015 kansanäänestykseen velkojien ehdoista. Pihit suomalaispoliitikot asettuvat itsestään selvästi nilkkien leiriin.

I DON’T WANT TO SLEEP ALONE

Jo nimensä puolesta läheisyyden ja ihmiskontaktin tarpeesta kertovassa elokuvassa bangladeshilainen maahanmuuttaja antaa hakatulle ja kodittomalle Hsiao-kangille yösijan kotoaan. Antonionimainen meditaatio nykypäivän yhteiskunnan osattomien yksinäisyydestä ja sanattomista seksuaalisista mielihaluista Aasian sateisessa metropolissa.

LISÄÄ VERTA PYTTYYN, POJAT!

Brittiläinen 1980-luvun suosikkikoomikko Kenny Everett tutkii outoja ilmiötä Headstone Manorissa, jossa on aikoinaan tapahtunut mystinen joukkomurha. Kulttijohtajaa näyttelevä Vincent Price kuuluu räiskyvän parodiatykittelyn kantaviin voimiin.

STRAY DOGS

Työkseen mainostauluna rankkasateessa seisova mies yrittää pärjätä kahden lapsensa kanssa yhteiskunnan laitamilla, mutta mukana on myös tyttären ostama kaali. Venetsian elokuvajuhlilla palkittu toivottomuudesta ja toivosta kertova elokuva toistaa Tsaille tuttuja teemoja, hahmoja ja visuaalisia motiiveja, mutta vie pitkien otoksien tyylin pidemmälle kuin koskaan.

THE WOLF OF WALL STREET

Tosielämän gangsteritarinat ovat aina kiinnostaneet Scorsesea. Niinpä olikin odotettavissa, että hän tekisi elokuvan myös talousmaailman gangstereista. Ökyelämää viettävien pörssituhlareiden bileissä kokaiini virtaa ja elämä on jatkuvaa setelisadetta. Ylilyövä ja groteski elämäntapa todistaa, että totuus on joskus tarua uskomattomampaa.

GOOD BYE, DRAGON INN

Elokuvateatteri esittää viimeisenä näytöksenään King Hun wuxia-klassikon Dragon Inn. Puolityhjässä salissa kaikuu naposteltavien äänekäs rapina, ihmiset istuvat liian lähelle ja joku tuulettaa sukkamehuaan. Muutamat ovat tulleet katsomaan elokuvaa ja toiset etsimään seksiseuraa. Katkeran suloinen oodi katsomiselle ja elokuvateatterikokemuksen katoamiselle.