Archives

HENKEEN JA VEREEN

Villi vastaelokuva valmistumisaikanaan nousukurssissa olleelle haukkahengelle, amerikkalaisen armeijainstituution iltasoitto. Sotilasakatemiaa uhkaa sulkeminen; joukko kadetteja päättää ryhtyä aseelliseen vastarintaan ja päätyy kansalliskaartin piirittämiksi. Cruisen ensimmäinen isompi rooli ja Sean Pennin valkokangasdebyytti, veteraanitukea tarjoaa George C. Scott.

KOHTALOKAS LAITURI

Hollywood-romanssi ja neorealismi kohtaavat toisensa Rooman päärautatieasemalle sijoittuvassa lemmenraamassa. Jennifer Jonesin ja Montgomery Cliftin tähdittämässä elokuvassa naimissa oleva amerikkalaisnainen on päättänyt lopettaa suhteensa italialaiseen nuorukaiseen. Neorealismista muistuttavat ympärillä elävä suurkaupungin asema ja sen muut ihmiskohtalot.

HELSINKI CINE AASIAN AVAJAISNÄYTÖS: ANATOMY OF TIME

Maem on nuori nainen 1960-luvun Thaimaan maaseudulla. Häntä tavoittelee kaksi nuorta miestä: riksakuski ja kunnianhimoinen sotilas. Taustalla elää 1960-luvun levoton yhteiskunta, jossa militaarihallinto ja sitä vastaan viidakossa taistelevat kommunistisissit ottavat yhteen. Tähän rinnastuu nykyaika, jossa Maem on jo vanheneva nainen ja hänen sotilasurallaan tahrautunut ja maineensa menettänyt miehensä tekee kuolemaa, Maemin hoitaessa häntä viimeiset päivät.

LILEJA

Ukrainan ensimmäinen balettielokuva siirtää valkokankaalle alan varhaisimman kansallisen monumentin, Konstantin Dankevitšin Lilejan vuodelta 1940. Taras Ševtšenkon henki ja runous pulppuavat allegorisesta tarinasta, jossa julma prinssi erottaa nuoret rakastavaiset toisistaan.

HAMMERTIME: KARNSTEINIT HÄMÄRÄN JÄLKEEN

Suomen elokuva-arkisto järjesti keväällä 2002 yhdessä Night Visions -festivaalin kanssa Hammertime-maratonin, jonka kunniavieraana oli Christopher Lee. 20 vuotta myöhemmin brittiläisen Hammer-yhtiön helmiä esittelevä tapahtuma tekee paluun Karnstein-trilogian muodossa.

KANSALLISBALETTI 100 VUOTTA -JUHLAVIIKONLOPPU

Satavuotiasta Kansallisbalettiamme juhlitaan Kino Reginan viikonlopputapahtumassa 1.–3.4.  Balettiaiheinen viikonloppufestivaali on taiteenlajin moninaisia ulottuvuuksia kohti kurkottava tutkimusmatka ja arkistoaarteiden runsaudensarvi, jonka myötä KAVI haluaa toivottaa Suomen Kansallisbaletille menestyksekästä seuraavaa vuosisataa!

MR. JONES

Huom! Tapahtuma on loppuunvarattu. Näytökseen saattaa vapautua vielä muutamia paikkoja ennen sen alkamista. Maaliskuussa 1933 walesilainen toimittaja Gareth Jones (James Norton) nousee junaan Moskovassa matkustaakseen Kharkoviin, Ukrainaan. Hän nousee pois pienellä asemalla jatkaen matkaansa jalkaisin. Kulkiessaan maan läpi hän kohtaa maata riivaavan nälänhädän kauhut. Stalinin pakotteet maataloudelle ovat johtaneet kurjuuteen ja tuhoon, ja Neuvostoliiton salaisen […]

HAMMERTIME: KARNSTEINIT HÄMÄRÄN JÄLKEEN

Suomen elokuva-arkisto järjesti keväällä 2002 yhdessä Night Visions -festivaalin kanssa Hammertime-maratonin, jonka kunniavieraana oli Christopher Lee. 20 vuotta myöhemmin brittiläisen Hammer-yhtiön helmiä esittelevä tapahtuma tekee paluun Karnstein-trilogian muodossa. Hammer uskoi löytäneensä Sheridan Le Fanun Carmillasta uuden karmivan ja seksikkään kultasuonen. Tarina laajennettiin trilogiaksi. Karnsteinin vampyyrisuvun kronikkaa ei yleensä näe kerralla kokonaan – paitsi perjantaina 13.5. […]
Categories: Yleinen

SIAN VUOSI

Kokoomaelokuvan keinoin luotu kronikka, joka on tiukin koskaan tehty Vietnamin sotia käsittelevä elokuva. Ja vielä enemmän: se on muodon ja sisällön nerokas analyysi, joka ennakoi omalla tavallaan, miten Ruukkujen tasangon sotapelissä tulee käymään – Yhdysvaltain imperialismista tuli Vietnamin viidakoissa paperitiikeri.