Archives

LOUD SILENTS: A PAGE OF MADNESS X SAMPO WIIK

Muistojen, painajaisten ja hulluuden käytävillä leijuva japanilaisen mykkäelokuvan mestariteos esitetään tasaisin väliajoin hämmentyneille ja hullaantuneille yleisöille. Elokuvan mysteerinen tenho johtuu kadonneista keloista ja kommentoivan benshi-kertojan puuttumisesta. Aikojen saatossa löytyneestä juonikuvauksesta on voitu päätellä elokuvan perusjuoni.
Categories: Yleinen

LOUD SILENTS: TABU X TEHO MAJAMÄKI & VEERA NEVA

Bora Boran paratiisisaarille sijoittuva Tabu: A Story of the South Seas on kahden elokuvataiteen mestarin yhteisprojekti. Dokumenttielokuvan isä Robert Flaherty ja saksalaisen kuvakerronnan uudistaja F. W. Murnau lyöttäytyivät yhteen Murnaun lähdettyä Foxin studioilta.
Categories: Yleinen

LOUD SILENTS: CAINÀ X PEKKA LAINE & THE ENCHANTED

Saarielämän eristämä, vahvaluonteinen Cainà ei suostu mukautumaan vanhanaikaisen kyläyhteisönsä tapoihin. Nuori nainen haikailee merille: seikkailuun ja tuntemattomille maille. Lopulta sielussa palava liekki roihahtaa ja Cainà karkaa kotoa. Pääroolin intensiivisesti tulkitseva Maria Jacobini osallistui myös elokuvan käsikirjoittamiseen.
Categories: Yleinen

LOUD SILENTS: DANS LA NUIT X CLEANING WOMEN DUO

Viimeiseksi ranskalaiseksi mykkäelokuvaksi tituleerattu Charles Vanelin Dans la nuit (1929) nähdään erikoisluvalla uutena tuliteränä restauraationa. F. W. Murnaun ja Frank Borzagen mieleen tuova avio-onnen kuvaus saa kuitenkin synkkiä sävyjä, kun mies joutuu tehtaassa onnettomuuteen. Sen seurauksena hän piilottaa vaurioituneet kasvonsa maskin taakse.
Categories: Yleinen

LOUD SILENTS: THE JOKER X MATIAS TYNI TRIO

Viime vuosien yksi hurmaavimmista mykkäelokuvalöydöistä on ollut tanskalainen The Joker (Jokeren, 1928). Aikoinaan Nordisk Films Kompagnin tuottama elokuva oli äärimmäisen kansainvälinen tuotanto Bond-elokuvien hengessä: tanskalaisen tuotantoyhtiön ja saksalaisen ohjaajan englantilaisesta näytelmästä Ranskaan sijoitettu elokuva oli yhtiön kalliimpia. Nordisk ajautui vuosi The Jokerin ensi-illan jälkeen konkurssiin, minkä jälkeen yhtiö keskittyi äänielokuviin. Sekamelskassa The Joker hautautui uusien […]
Categories: Yleinen

LOUD SILENTS: NANOOK, PAKKASEN POIKA X ULLA PIRTTIJÄRVI & ULDA

 Nanook, pakkasen poika on useissa lähteissä nimetty ensimmäiseksi pitkäksi dokumenttielokuvaksi. Vaikka tämä ei pidä täysin paikkaansa, Robert J. Flahertyn tunnetuin teos tallensi ja käsitteli todellisuutta tavalla, joka tekee siitä elokuvahistorian merkkipaalun.
Categories: Yleinen

LOUD SILENTS: MAA X JUSTAS STASEVSKIJ & JAANI HELANDER

”Tarinat sinänsä eivät kiinnosta minua. Elokuvieni materiaali on ajallisesti erittäin tiivistettyä, ja samalla kuljetan sen tunteiden prisman läpi, mikä tuo siihen elämää ja ilmeikkyyttä.” – Oleksandr Dovzhenko. Kino Reginan ukrainalaisen elokuvan sarjassakin nähtävä Dovzhenkon Maa on elokuvahistorian merkkipaaluja. Dovzhenko oli montaasielokuvan suurin runoilija, mikä näkyy elokuvan herkässä tavassa kuvata luontoa, viljapeltoja ja sadepisaroiden päällystämiä omenoita. […]
Categories: Yleinen

LOUD SILENTS: RUNOILIJAN VERI X SHEEP GOT WAXED

”Elokuvateatteri on paikka, jossa suuri joukko ihmisiä uneksii yhdessä saman unen.” – Jean Cocteau. Jo kaksitoista vuotta toimineen liettualaisen jazzrocktrion soundi kiteyttää Loud Silents -eetoksen. Yhtye saapuu ensi kertaa Suomeen säestämään runoilevan elokuvataitelijan Jean Cocteaun mestariteoksen Runoilijan veri (1930).
Categories: Yleinen

LOUD SILENTS FESTIVAL 2022

Kymmenes livesäestetyn elokuvan festivaali Loud Silents juhlii näyttävällä ohjelmistolla Kino Reginassa. KAVIn vuosittain järjestämällä festivaalilla eri tyylilajien parhaat muusikot säveltävät elokuviin uuden ääniraidan. Tämän vuoden tapahtumassa nautitaan modernista saamelaismusiikista sekä japanilaisesta hulluudesta, nähdään ukrainalaisen elokuvan merkkiteos huipputason klassisten muusikoiden säestämänä sekä paljon muuta! Elokuvia säestävät muun muassa Pekka Laine & The Enchanted, Cleaning Women ja […]
Categories: Yleinen

Tenavat – Charles M. Schulz 100 vuotta

Maailman luetuimman sanomalehtisarjakuvan luojan, yhdysvaltalaisen Charles M. Schulzin (1922–2000) syntymästä on kulunut sata vuotta. Schulz tunnetaan parhaiten Tenavista (Peanuts), joissa sympaattiset lapsihahmot ilmaisevat aikuisten tunteita. Hän piirsi Tenavia vuosina 1950–1999 ja kirjoitti niiden pohjalta myös lukuisia televisioanimaatioita.