Unelmatehdas Liisankadulla -kirjassa kuvataan, millaista oli luova työskentely Liisankadun halleilla, ”Suomen Hollywoodissa”.

Suomen Filmiteollisuus (SF) oli Suomen kaikkien aikojen suurin tuotantoyhtiö, joka valmisti vuosina 1934–1963 yhteensä 237 pitkää elokuvaa. Yhtiön tuotantoskaala ulottui Kulkurin valssista Tuntemattomaan sotilaaseen ja Rovaniemen markkinoista Komisario Palmun erehdykseen.

Keskiviikkona 24.4.2019 julkaistaan teos Unelmatehdas Liisankadulla – Suomen Filmiteollisuus Oy:n tarina (toim. Kimmo Laine, Minna Santakari, Juha Seitajärvi ja Outi Hupaniittu). Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran ja Kansallisen audiovisuaalisen instituutin julkaisemassa teoksessa pureudutaan SF:n syntyyn, kukoistukseen ja alasajoon, työskentelyyn Liisankadun studioilla ja kuvausmatkoilla sekä yhtiön laajaan tuotantoon.

Teoksen julkaisemisen yhteydessä järjestetään seminaari, jossa kirjan kirjoittajat ja toimittajat johdattelevat SF:n vaiheisiin, esittelevät yhtiön toimintatapoja ja tarkastelevat sen keskeisiä elokuvia. Mukana on runsaasti elokuvanäytteitä.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lisätietoja ja ohjelma