Kansallinen audiovisuaalinen instituutti on valittu mukaan kulttuurikasvatusohjelmaan, jossa taidetta ja kulttuuria tehdään tutuksi kahdeksasluokkalaisille. Lukuvuonna 2024–2025 Taidetestaajissa on mukana yhteensä 85 eri kulttuurikohdetta ympäri Suomea.

KAVIn ohjelma tullaan toteuttamaan elokuvateatteri Kino Reginassa syksystä 2024 alkaen. Tulevana lukuvuonna järjestetään kymmenen vuorovaikutteista kinokonserttia ja työpajaa jopa 2500:lle kasiluokkalaiselle. Ohjelmakokonaisuus tutustuttaa oppilaat varhaiseen mykkäelokuvaan sekä kuvan, musiikin ja äänen suhteeseen.

Kinokonserttiosuudessa nähdään Charlie Chaplinin klassikkoelokuva Siirtolainen (Immigrant, 1917) kolmihenkisen yhtyeen livesäestyksellä. Näytöksen päättää tehosteäänipaja, jossa tutustutaan tarkemmin elokuvamusiikin ja foley-ääniin kokeillen ja keskustellen. Musiikista ja äänityöpajoista vastaavat palkitut musiikin ammattilaiset Miro Mantere, Jussi Miettola ja Otto Eskelinen.

Oppimateriaalit toteuttaa Kansallinen audiovisuaalinen instituutti ja hanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Kulttuurikasvatusohjelmaa rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto, Svenskakulturfonden sekä Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö.