40 vuotta sitten julkaistu Rainer Werner Fassbinderin magnum opus Berlin Alexanderplatz (1980) pohjaa Alfred Döblinin romaaniin (1929), joka on saksalaisen modernismin tärkein teos.

1920-luvun Saksassa on ankeat ajat. Hyperinflaatio on nostanut hinnat pilviin ja työttömyys kurittaa lähes kaikkia, niin kommunisteja kuin kadulla kahinoivia natsejakin. Rikollisjoukot kaappaavat yrityksiä ja kansalaiset elävät pelossa. Berliiniläinen sekatyömies Franz Biberkopf on juuri vapautunut Tegelin vankilasta, ja tällä kertaa hän aikoo hartaasti pysytellä kaidalla tiellä.

Fassbinder luki Döblinin modernistisen teoksen 14-vuotiaana. Myöhemmin hän kertoi selvinneensä sen avulla murhaavasta puberteetistaan. Fassbinder tiivisti romaanin 14 jaksoon, joiden kokonaiskesto on 15 tuntia. Päärooleihin hän valjasti luottonäyttelijänsä: Hanna Schygullan, Barbara Sukowan ja Günter Lamprechtin. Tuloksena syntyi yksi maailman parhaista televisiosarjoista.

Berlin Alexanderplatz -passilla pääsee edullisemmin kaikkiin näytöksiin, mutta näytökset ovat myynnissä myös yksittäin normaalihintaan. Passeja voi ostaa ennakkoon Kino Reginan kassalta ja verkkokaupastamme.

Yhteistyössä:

Teemaan kuuluvat elokuvat