Keskiviikkona 9.9. järjestetty Tove Jansson, edelläkävijä -seminaari striimattiin livenä. Tallenne on nyt katsottavissa Kino Reginan Facebook-tilin kautta.

Oodin ja KAVIn yhteisessä seminaarissa kuultiin eturivin Tove-tutkijoita ja -tuntijoita. Tove Janssonista taiteilijana kertoi taidehistorioitsija Tuula Karjalainen, ja tanssin merkitykseen muumien maailmassa johdatti tutkija Sirke Happonen. Seminaarin päätti paneelikeskustelu, jossa keskustelivat syksyllä 2020 ensi-iltansa saavan Tove-elokuvan pääosanäyttelijä Alma Pöysti ja Tuula Karjalainen kulttuuritoimittaja Jani Tanskasen johdolla.

Striimi aloitettiin tekijänoikeussyistä vasta Tuula Karjalaisen puheenvuorosta. Tämän vuoksi seminaarin aloittanut ilmaisnäytös Kanerva Cederströmin ohjaamasta dokumenttielokuvasta Matkalla Toven kanssa (1993), sekä keskustelu Kanerva Cederströmin ja Riikka Tannerin kanssa ei ole osana tallennetta.

Tekjänoikeussyistä myös Sirke Happosen puheenvuoron aikana näytetty Muumi-aiheinen kuvamateriaali jätettiin tallenteesta pois.

Tallenne seminaarista löytyy täältä.