Tutustu Kino Reginan talvikauden 2020-2021 monipuoliseen ohjelmistoon.

Kino Reginan talviohjelmisto on julkaistu

Luchino Viscontin retrospektiivi jatkuu talvisarjassamme värikylläisillä spektaakkeleihin ja jykeviin klassikoihin Tiikerikissa, Kuolema Venetsiassa ja Ludwig II. Sarjan päättää loppiaisena Viscontin kauneimpiin kuuluva elokuva Rakkaus Roomassa.

Andrei Tarkovski on elokuvataiteen visionääri ja runoilija, jonka työt herättävät intohimoja. Esitämme venäläisohjaajan töitä syystäkin usein. Sarja käynnistyy dokumenttielokuvalla Andrei Tarkovsky. A Cinema Prayer.

Shochiku 100 vuotta esittelee Japanin yhden suurimman elokuvatoimijan pitkää elokuvahistoriaa Yasujirō Ozun mykkäelokuvasta Dragnet Girl Takeshi Kitanon Sonatineen, ja sen ohi. Monipuolinen sarja sisältää mm. Japanin ensimmäisen äänielokuvan The Neigbour’s Wife and Mine, joka oli sekä katsoja- että arvostelumenestys, sekä ensimmäisen Fujicolorilla kuvatun elokuvan Carmen Comes Home.

Charlie Kaufman on käsikirjoittaja- ja ohjaaja, jonka filosofiset elokuvat ovat yhtä aikaa syvällisiä ja leikkisiä, ja joissa tunnelmat vaihtelevat laajalla skaalalla. Oudot
kokemukset viehättävät Being John Malkovichista Anomalisaan.

Ellen Burstynin monipuolinen repertuaari kiertyy romanttisesta komediasta rankempaankin. Roolit vaihtelevat Unelmien sielunmessun ikuisesta laihduttajasta Manaajaan, jossa Burstynin esittämä henkilöhahmo joutuu tyttärensä ja paholaisen väliin.

Koreografi, tanssija, ohjaaja Bob Fosse oli amerikkalaisen musikaalin suuri uudistaja, jonka tuotannosta nähdään ääripäinä Liza Minnellin tähdittämä Cabaret ja Dustin Hoffmanin Lenny.

Shirley Clarke on pitkään unohdettu kokeellinen elokuvantekijä ja dokumentaristi, jonka tuotannosta esitämme mm. Cannesissakin esitetyn esikoiselokuvan The Connection ja viimeiseksi jääneen dokumenttielokuvan saksofonisti Ornette Colemanista.

Veikko Aaltosen ohjaajasarja tuo valkokankaalle kotimaista elokuvaa monin tavoin uudistaneita uusia klassikoita (mm. Tuhlaajapoika, Isä meidän). Talven Ohjaajaklubeilla ovat vieraina Zaida Bergroth (Tove) ja Maria Veijalainen (Diva of Finland). Virittäydymme joulunviettoon 12.12. Jari Halosen kulttielokuvalla Joulubileet.

Muistamme edesmennyttä säveltäjää Ennio Morriconea Colttikonsertti: Adios Morricone -päivällä. Lauri Lehtisen ja Antti Suonion kokoama italowesternien ilta nautitaan scopena Kino Reginan valkokankaalla. Työparin Kielletty perjantai tuo kauhuelokuvia Suomen ensiesityksiin, ja myös Morriconen musiikkia kuullaan illan aikana.

Arkkitehtuurin ja elokuvan kiehtovia yhteyksiä kartoitetaan niin arkkitehdin näkökulmasta (Gary Cooper Pilvenpiirtäjässä) kuin arkkitehtuuriin eksyneen kuluttajan näkökulmasta (Tatin Playtime). Kaikissa elokuvissa on joko arkkitehdin tai muun asiantuntijan alustus.

Ranskalainen rikos -teema kartoittaa 1930–60-lukujen tummasävyisiä klassikoita (Pepe le Moko, Pirulliset, Judex), tähtinä mm. Jean Gabin, Alain Delon ja Yves Montand. Maailman elokuvan historia -luento ja elokuvasarja jatkuvat varhaisella amerikkalaisella, venäläisellä ja japanilaisella elokuvalla.

Astrid Lindgrenin kirjallisuusfilmatisoinnit jatkuvat Veljeni Leijonamielestä elokuvaan Se pikkuinen Lotta. Myös Viiru ja Pesonen -elokuvia nähdään lasten elokuvapaikalla sunnuntai-iltapäivisin.

Kuukauden elokuvia ovat R&A:n yleisöpalkinnon voittanut Kim Yong-hoonin trilleri Beasts Clawing at Straws, Jan Komasan palkittu draama Corpus Christi sekä D’Innocenzon veljesten esikaupunki-idyllin pintakiiltoa raaputtava Bad Tales.

Kuukauden double bill yhdistää keskenään elokuvat Viettelyksen vaunu ja Kaikki äidistäni, joissa leiskuvat elämää suuremmat tunteet. Elem Klimov (Tule ja katso) ja Larisa Shepitko (Nousu) tutkivat tahoillaan sodan julmuutta.

Christopher Nolanin Tenet nähdään Kino Reginassa 70 mm -erikoisnäytöksinä tammikuussa. Ludwig van Beethoven 250-vuotisjuhlavuoden kunniaksi esitämme Bernard Rosen ohjaaman elokuvan Ikuinen rakkaus.

Tervetuloa elokuviin!

Kirsi Raitaranta