Syksyn odotetuin sing along -näytös lähestyy! Näytöksen esilaulaja Laura Airola paljastaa oman suosikkibiisinsä klassikkomusikaalista West Side Story. Elokuva esitetään Kino Reginassa lauantaina 19.11. klo 18.

Lauantain West Side Story -elokuvan sing-along-näytöksessä paitsi lauletaan yhdessä päästään myös kuulemaan kolmea karismaattista esilaulajaa. Mukana näytöksessä laulavat Laura Airola, Anna Airola ja Miia Reko, jotka tunnetaan Ykspihlaja Kino-orkesterin muusikkoina. Alunperin Juho Kuosmasen elokuviin musiikkia säveltäneen ja esittäneen yhtyeen Laura toimii myös Kokkolan Kinojuhlien toiminnanjohtaja ja Anna tunnetaan mm. Aikuiset-sarjan päänäyttelijänä.

Broadway-musikaaliksi valmistunut, ja myöhemmin Robert Wisen ja Jerome Robbinsin ohjaamaksi elokuvaksi valmistunut West Side Story (1961) voitti aikanaan kymmenen Oscaria ja asetti korkeat standardit nykymusikaalille. 1900-luvun maineikkaimman yhdysvaltalaisen kapelimestarin ja säveltäjän Leonard Bernsteinin nähdään edustaneen sukupolvensa ääntä: urbaania amerikkalaisuutta 1940-luvun sodanjälkeisistä tunnelmista 1970-luvun sodanvastaisuuteen, ja lopulta Berliinin muurin ja neuvostokommunismin romahtamiseen. Säveltäjän unohtumattomia West Side Story -sävellyksiä ovat mm.  ”Maria”, ”Tonight” ja ”Somewhere”.

Laura Airola kertoo, että yksi elokuvan kappaleista on hänelle ylitse muiden paitsi musiikillisesti, myös sanoitusten osalta: “America”. “Vuonna 1957 Stephen Sondheimin kirjoittama, amerikkalaisen vapauden kääntöpuolella irvaileva yhteiskuntasatiiri ei ole tuntunut viime aikoina lainkaan vanhentuneelta:

Life can be bright in America / if you can fight in America / Life is allright in America / if you’re all white in America.”

Musiikkinumeroa johtaa yksi Aironlan mielestä musikaalin kiinnostavimmista hahmoista, Anita. “Yhdessä Leonard Bernsteinin lystikkään, latino-sävyillä ja habanera-tyyppisellä rytmiikalla leikittelevän sävellyksen kanssa se on riemukas kuplettimainen kokonaisuus”, Airola kuvailee.

1950-luvun New Yorkin kaduille tuotu Shakerpearen Roomeo ja Juulia -näytelmän variaatio on yksi kaikkien aikojen ikonisimmista musikki-, tanssi- ja rakkauselokuvista. Pitkän sing-along-tauon jälkeen odotettavissa on ilta täynnä iloa ja laulua. Tervetuloa!”

Sing-along: West Side Story la 19.11. klo 18.